Czerwone curry z mleczkiem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czerwone curry z mleczkiem kokosowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

1 sztuka

350 gramów

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

400

2 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwice pokrój w plastry.

Krok 2

W woku dobrze podsmaż pokrojoną plastry polędwice i dodaj pastę curry. Dobrze wymieszaj i podsmaż.

Krok 4

Następnie dodaj pokrojoną cienkie paseczki czerwoną i żółtą paprykę, podsmaż chwilę.

Krok 6

Na koniec dodaj liście limonki kafir, starty korzeń imbiru i oraz mięso. Gotuj przez kilka minut i podawaj posypane pokrojoną w słupki dymką.

Krok 3

Gdy mięso się usmaży wyjmij je z woka i odstaw na talerzyk

Krok 5

Wlej mleko kokosowe i dodaj bulionetkę Knorr. Całość zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czerwone curry z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czerwone curry z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czerwone curry z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czerwone curry z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czerwone curry z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czerwone curry z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czerwone curry z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czerwone curry z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybki gulasz z papryką
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej