Czerwone curry z mleczkiem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czerwone curry z mleczkiem kokosowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

1 sztuka

350 gramów

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

400

2 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwice pokrój w plastry.

Krok 2

W woku dobrze podsmaż pokrojoną plastry polędwice i dodaj pastę curry. Dobrze wymieszaj i podsmaż.

Krok 4

Następnie dodaj pokrojoną cienkie paseczki czerwoną i żółtą paprykę, podsmaż chwilę.

Krok 6

Na koniec dodaj liście limonki kafir, starty korzeń imbiru i oraz mięso. Gotuj przez kilka minut i podawaj posypane pokrojoną w słupki dymką.

Krok 3

Gdy mięso się usmaży wyjmij je z woka i odstaw na talerzyk

Krok 5

Wlej mleko kokosowe i dodaj bulionetkę Knorr. Całość zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czerwone curry z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czerwone curry z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czerwone curry z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czerwone curry z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czerwone curry z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czerwone curry z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czerwone curry z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czerwone curry z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tradycyjna zupa ogórkowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej