
Składniki
null
null
1 sztuka
350 gramów
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
400
2 łyżki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwice pokrój w plastry.
Krok 2
W woku dobrze podsmaż pokrojoną plastry polędwice i dodaj pastę curry. Dobrze wymieszaj i podsmaż.
Krok 4
Następnie dodaj pokrojoną cienkie paseczki czerwoną i żółtą paprykę, podsmaż chwilę.
Krok 6
Na koniec dodaj liście limonki kafir, starty korzeń imbiru i oraz mięso. Gotuj przez kilka minut i podawaj posypane pokrojoną w słupki dymką.
Krok 3
Gdy mięso się usmaży wyjmij je z woka i odstaw na talerzyk
Krok 5
Wlej mleko kokosowe i dodaj bulionetkę Knorr. Całość zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































