
Składniki
null
null
1 sztuka
350 gramów
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
400
2 łyżki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwice pokrój w plastry.
Krok 2
W woku dobrze podsmaż pokrojoną plastry polędwice i dodaj pastę curry. Dobrze wymieszaj i podsmaż.
Krok 4
Następnie dodaj pokrojoną cienkie paseczki czerwoną i żółtą paprykę, podsmaż chwilę.
Krok 6
Na koniec dodaj liście limonki kafir, starty korzeń imbiru i oraz mięso. Gotuj przez kilka minut i podawaj posypane pokrojoną w słupki dymką.
Krok 3
Gdy mięso się usmaży wyjmij je z woka i odstaw na talerzyk
Krok 5
Wlej mleko kokosowe i dodaj bulionetkę Knorr. Całość zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej