
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
4 szczypty
1 szczypta
2 łyżki
50 dekagramów
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w drobną kostkę, przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj pomidory z puszki, duś przez 10 minut aż sos zgęstnieje.
Krok 2
Tuńczyka osącz i dodaj do pomidorów. Przypraw pieprzem, oregano oraz przyprawą w mini kostkach czosnek Knorr. Duś jeszcze przez kilka minut.
Krok 3
Makaron ugotuj al dente. Nie odcedzaj, wykładaj bezpośrednio na talerze. Polej sosem, posyp startym parmezanem, udekoruj bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej