Penne z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z tuńczykiem

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

2 opakowania

1 sztuka

4 szczypty

4 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę, przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj pomidory z puszki, duś przez 10 minut aż sos zgęstnieje.

Krok 2

Tuńczyka osącz i dodaj do pomidorów. Przypraw pieprzem, oregano oraz przyprawą w mini kostkach czosnek Knorr. Duś jeszcze przez kilka minut.

Krok 3

Makaron ugotuj al dente. Nie odcedzaj, wykładaj bezpośrednio na talerze. Polej sosem, posyp startym parmezanem, udekoruj bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej