Penne z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z tuńczykiem

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

4 szczypty

1 szczypta

2 łyżki

50 dekagramów

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę, przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj pomidory z puszki, duś przez 10 minut aż sos zgęstnieje.

Krok 2

Tuńczyka osącz i dodaj do pomidorów. Przypraw pieprzem, oregano oraz przyprawą w mini kostkach czosnek Knorr. Duś jeszcze przez kilka minut.

Krok 3

Makaron ugotuj al dente. Nie odcedzaj, wykładaj bezpośrednio na talerze. Polej sosem, posyp startym parmezanem, udekoruj bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej