Penne z tuńczykiem

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

2 opakowania

1 sztuka

4 szczypty

4 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę, przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj pomidory z puszki, duś przez 10 minut aż sos zgęstnieje.

Krok 2

Tuńczyka osącz i dodaj do pomidorów. Przypraw pieprzem, oregano oraz przyprawą w mini kostkach czosnek Knorr. Duś jeszcze przez kilka minut.

Krok 3

Makaron ugotuj al dente. Nie odcedzaj, wykładaj bezpośrednio na talerze. Polej sosem, posyp startym parmezanem, udekoruj bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej