Dobra sałatka z pieczarkami

Autor: MartaS MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 pęczek

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokroić w dość duże plasterki, cebulę posiekaj.

Krok 2

Jajka ugotować i pokroić w grubą kostkę. Ogórki obrać, pokroić w kostkę.

Krok 3

Kukurydze odsącz, natkę pietruszki posiekaj. Paprykę pokrój w paski.

Krok 4

Na rozgrzanym tłuszczu zeszklij cebulę, dodaj pieczarki i Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr. podduś kilka minut i schłodź.

Krok 5

Wymieszać wszystko dodając majonez. Dopraw do smaku pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dobra sałatka z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dobra sałatka z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dobra sałatka z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dobra sałatka z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dobra sałatka z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dobra sałatka z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dobra sałatka z pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej