dwukolorowa babka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

7 sztuk

1 szklanka

2.5 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżeczki

1 szczypta

2 łyżeczki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Białka ubić ze szczyptą soli.

Krok 2

Do masy żółtkowej dodać miękką Kasię i stopniowo resztę składników (bez kakao).

Krok 3

Na koniec wszystko delikatnie połączyć z pianą z białek.

Krok 4

Ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao i mleko.

Krok 5

Do keksówki wyłożonej papierem przełożyć najpierw jasne ciasto, a następnie ciemne. Końcem łyżki zrobić w cieście zygzaki.

Krok 6

Piec w 160 stopniach ok 70 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • dwukolorowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • dwukolorowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • dwukolorowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • dwukolorowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • dwukolorowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • dwukolorowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • dwukolorowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej