
Składniki
400 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
400 gramów
1 sztuka
2 sztuki
120 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odetnij górne końcówki papryk. Następnie pozbądź się pestek i białych wewnętrznych części papryki.

Krok 2
Jedną paprykę pokrój w drobną kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj. Podsmaż wszystko na patelni.

Krok 3
Dodaj mięso mielone i smaż około 8 minut.

Krok 4
Do mięsa dodaj pokrojone pomidory z puszki razem z sokiem oraz Knorr Fix Spaghetti Bolognese. Wszystko wymieszaj i duś, aż sos zgęstnieje. Farsz możesz doprawić mielonym kminkiem.

Krok 5
Gotowy farsz wymieszaj ze startym serem i nałóż do przygotowanych papryk. Przykryj je kapeluszami i zapiekaj przez 20 minut w 180 °C.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Faszerowana papryka z serem wędzonym
Zamiast podawać sos boloński w klasyczny sposób, czyli z makaronem spaghetti, wykorzystaj go jako farsz do pieczonych papryk. Pierwszym krokiem do przyrządzenia tego prostego obiadu jest odpowiednia obróbka papryk – odetnij ich górne części, po czym wydrąż gniazda nasienne. Cebulę, czosnek, a także jedną paprykę posiekaj w drobną kostkę i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Po chwili dodaj mielone mięso wieprzowe i smaż do momentu, aż większość płynu odparuje. Całość zalej krojonymi pomidorami z puszki lub passatą i wsyp błyskawiczny sos do spaghetti bolognese w proszku. Wymieszaj i duś na wolnym ogniu do momentu zgęstnienia sosu. Na koniec warto doprawić go szczyptą kminku, który podkreśli smak potrawy. Wędzony ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach i połącz z sosem. Powstałym w ten sposób farszem nadziewaj wydrążone papryki. Przed wstawieniem ich do piekarnika, przykryj każdą odciętymi wcześniej częściami wierzchnimi. Faszerowane papryki podawaj bezpośrednio po upieczeniu. Sprawdź, jakie to pyszne danie.



































