
Składniki
400 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
400 gramów
1 sztuka
2 sztuki
120 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odetnij górne końcówki papryk. Następnie pozbądź się pestek i białych wewnętrznych części papryki.

Krok 2
Jedną paprykę pokrój w drobną kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj. Podsmaż wszystko na patelni.

Krok 3
Dodaj mięso mielone i smaż około 8 minut.

Krok 4
Do mięsa dodaj pokrojone pomidory z puszki razem z sokiem oraz Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese. Wszystko wymieszaj i duś, aż sos zgęstnieje. Farsz możesz doprawić mielonym kminkiem.

Krok 5
Gotowy farsz wymieszaj ze startym serem i nałóż do przygotowanych papryk. Przykryj je kapeluszami i zapiekaj przez 20 minut w 180 °C.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Faszerowana papryka z serem wędzonym
Zamiast podawać sos boloński w klasyczny sposób, czyli z makaronem spaghetti, wykorzystaj go jako farsz do pieczonych papryk. Pierwszym krokiem do przyrządzenia tego prostego obiadu jest odpowiednia obróbka papryk – odetnij ich górne części, po czym wydrąż gniazda nasienne. Cebulę, czosnek, a także jedną paprykę posiekaj w drobną kostkę i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Po chwili dodaj mielone mięso wieprzowe i smaż do momentu, aż większość płynu odparuje. Całość zalej krojonymi pomidorami z puszki lub passatą i wsyp błyskawiczny sos do spaghetti bolognese w proszku. Wymieszaj i duś na wolnym ogniu do momentu zgęstnienia sosu. Na koniec warto doprawić go szczyptą kminku, który podkreśli smak potrawy. Wędzony ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach i połącz z sosem. Powstałym w ten sposób farszem nadziewaj wydrążone papryki. Przed wstawieniem ich do piekarnika, przykryj każdą odciętymi wcześniej częściami wierzchnimi. Faszerowane papryki podawaj bezpośrednio po upieczeniu. Sprawdź, jakie to pyszne danie.