Faszerowana papryka z serem wędzonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowana papryka z serem wędzonym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
977 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

201 osób wydrukowało

Pobierz pdf

470 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

120 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odetnij górne końcówki papryk. Następnie pozbądź się pestek i białych wewnętrznych części papryki.

Faszerowana papryka z serem wędzonym  - Krok 1

Krok 2

Jedną paprykę pokrój w drobną kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj. Podsmaż wszystko na patelni.

Faszerowana papryka z serem wędzonym  - Krok 2

Krok 3

Dodaj mięso mielone i smaż około 8 minut.

Faszerowana papryka z serem wędzonym  - Krok 3

Krok 4

Do mięsa dodaj pokrojone pomidory z puszki razem z sokiem oraz Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese. Wszystko wymieszaj i duś, aż sos zgęstnieje. Farsz możesz doprawić mielonym kminkiem.

Faszerowana papryka z serem wędzonym  - Krok 4

Krok 5

Gotowy farsz wymieszaj ze startym serem i nałóż do przygotowanych papryk. Przykryj je kapeluszami i zapiekaj przez 20 minut w 180 °C.

Faszerowana papryka z serem wędzonym  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Weronika  Misiak

    Weronika Misiak , 17.10.2019

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowana papryka z serem wędzonym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowana papryka z serem wędzonym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowana papryka z serem wędzonym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowana papryka z serem wędzonym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowana papryka z serem wędzonym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowana papryka z serem wędzonym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowana papryka z serem wędzonym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowana papryka z serem wędzonym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Faszerowana papryka z serem wędzonym Faszerowana papryka z serem wędzonym

Zamiast podawać sos boloński w klasyczny sposób, czyli z makaronem spaghetti, wykorzystaj go jako farsz do pieczonych papryk. Pierwszym krokiem do przyrządzenia tego prostego obiadu jest odpowiednia obróbka papryk – odetnij ich górne części, po czym wydrąż gniazda nasienne. Cebulę, czosnek, a także jedną paprykę posiekaj w drobną kostkę i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Po chwili dodaj mielone mięso wieprzowe i smaż do momentu, aż większość płynu odparuje. Całość zalej krojonymi pomidorami z puszki lub passatą i wsyp błyskawiczny sos do spaghetti bolognese w proszku. Wymieszaj i duś na wolnym ogniu do momentu zgęstnienia sosu. Na koniec warto doprawić go szczyptą kminku, który podkreśli smak potrawy. Wędzony ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach i połącz z sosem. Powstałym w ten sposób farszem nadziewaj wydrążone papryki. Przed wstawieniem ich do piekarnika, przykryj każdą odciętymi wcześniej częściami wierzchnimi. Faszerowane papryki podawaj bezpośrednio po upieczeniu. Sprawdź, jakie to pyszne danie.