Filet w „płaszczyku” przepis – Zobacz na przepisy.pl

Filet w „płaszczyku”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

0.5 kilograma

16 plastrów

3 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posmaruj blachę z piekarnika oliwą z oliwek, przekrój filety na pół, lekko zbij je tłuczkiem, rozłóż na blasze, posyp solą i pieprzem.

Krok 2

Pokrój w plasterki cebulę i pieczarki.

Krok 3

Rozłóż na przygotowanych filetach warstwę cebuli, posyp vegetą, na to połóż warstwę pieczarek.

Krok 4

Na koniec na każdy filet połóż plasterek sera, posmaruj go cienko majonezem.

Krok 5

Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 160 stopni przez 45 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet w „płaszczyku” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet w „płaszczyku” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet w „płaszczyku” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet w „płaszczyku” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet w „płaszczyku” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet w „płaszczyku” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet w „płaszczyku” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej