Filet w „płaszczyku” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filet w „płaszczyku”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

0.5 kilograma

16 plastrów

3 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posmaruj blachę z piekarnika oliwą z oliwek, przekrój filety na pół, lekko zbij je tłuczkiem, rozłóż na blasze, posyp solą i pieprzem.

Krok 2

Pokrój w plasterki cebulę i pieczarki.

Krok 3

Rozłóż na przygotowanych filetach warstwę cebuli, posyp vegetą, na to połóż warstwę pieczarek.

Krok 4

Na koniec na każdy filet połóż plasterek sera, posmaruj go cienko majonezem.

Krok 5

Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 160 stopni przez 45 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet w „płaszczyku” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet w „płaszczyku” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet w „płaszczyku” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet w „płaszczyku” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet w „płaszczyku” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet w „płaszczyku” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet w „płaszczyku” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filet w „płaszczyku” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej