Filet w „płaszczyku”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

77

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

0.5 kilograma

16 plastrów

3 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posmaruj blachę z piekarnika oliwą z oliwek, przekrój filety na pół, lekko zbij je tłuczkiem, rozłóż na blasze, posyp solą i pieprzem.

Krok 2

Pokrój w plasterki cebulę i pieczarki.

Krok 3

Rozłóż na przygotowanych filetach warstwę cebuli, posyp vegetą, na to połóż warstwę pieczarek.

Krok 4

Na koniec na każdy filet połóż plasterek sera, posmaruj go cienko majonezem.

Krok 5

Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 160 stopni przez 45 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet w „płaszczyku” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet w „płaszczyku” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet w „płaszczyku” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet w „płaszczyku” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet w „płaszczyku” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet w „płaszczyku” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet w „płaszczyku” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej