Filet w „płaszczyku” przepis – Zobacz na przepisy.pl

Filet w „płaszczyku”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

0.5 kilograma

16 plastrów

3 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posmaruj blachę z piekarnika oliwą z oliwek, przekrój filety na pół, lekko zbij je tłuczkiem, rozłóż na blasze, posyp solą i pieprzem.

Krok 2

Pokrój w plasterki cebulę i pieczarki.

Krok 3

Rozłóż na przygotowanych filetach warstwę cebuli, posyp vegetą, na to połóż warstwę pieczarek.

Krok 4

Na koniec na każdy filet połóż plasterek sera, posmaruj go cienko majonezem.

Krok 5

Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 160 stopni przez 45 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet w „płaszczyku” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet w „płaszczyku” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet w „płaszczyku” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet w „płaszczyku” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet w „płaszczyku” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet w „płaszczyku” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet w „płaszczyku” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej