Frittata z suszonymi pomidorami i brie z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frittata z suszonymi pomidorami i brie z orzechami

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

2 szczypty

6 sztuk

2 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

10 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie: piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni z termoobiegiem. Formę na muffinki smarujemy oliwą z oliwek i wykładamy każde wgłębienie pociętymi kawałkami papieru do pieczenia i wkładamy pokrojone w kostkę suszone pomidory i ser brie z orzechami. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju na którym szklimy posiekaną cebulę i pokrojoną w kostkę kiełbasę. Lekko studzimy.Zamiast cebuli można dodać mini kostkę-prażoną cebulkę

Krok 2

Jajka roztrzepujemy z mlekiem, śmietaną, solą, szczyptą chilli, dodajemy zeszkloną cebulkę i kiełbasę, lekko mieszamy. Następnie masą jajeczną wypełniamy każdy dołek formy, w którym już są pomidory i ser. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20-25 minut, aż frittaty się lekko napuszą się i delikatnie przyrumienią. Podajemy np. na rozłożonej na talerzu mieszance sałat.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frittata  z suszonymi pomidorami i brie z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frittata  z suszonymi pomidorami i brie z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frittata  z suszonymi pomidorami i brie z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frittata  z suszonymi pomidorami i brie z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frittata  z suszonymi pomidorami i brie z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frittata  z suszonymi pomidorami i brie z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frittata  z suszonymi pomidorami i brie z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frittata  z suszonymi pomidorami i brie z orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tajska zupa krewetkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej