
Składniki
1 sztuka
25 dekagramów
null
25 dekagramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obydwie polędwice po oczyszczeniu z błon zmiel w maszynce, dodając co jakiś czas kawałek cebuli.
Krok 2
Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z 2 łyżkami wody i odstaw do nasiąknięcia.
Krok 3
Mięso połącz z fixem i wyrób dłońmi do uzyskania jednolitej masy.
Krok 4
Z masy mięsnej formuj płaskie kotlety i smaż na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Gotowe frykadele podawaj z frytkami i liśćmi zielonej sałaty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej