Frykadele z polędwicy

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

25 dekagramów

0

25 dekagramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obydwie polędwice po oczyszczeniu z błon zmiel w maszynce, dodając co jakiś czas kawałek cebuli.

Krok 2

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z 2 łyżkami wody i odstaw do nasiąknięcia.

Krok 3

Mięso połącz z fixem i wyrób dłońmi do uzyskania jednolitej masy.

Krok 4

Z masy mięsnej formuj płaskie kotlety i smaż na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Gotowe frykadele podawaj z frytkami i liśćmi zielonej sałaty.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej