Frykadele z polędwicy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frykadele z polędwicy

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

25 dekagramów

null

25 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obydwie polędwice po oczyszczeniu z błon zmiel w maszynce, dodając co jakiś czas kawałek cebuli.

Krok 2

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z 2 łyżkami wody i odstaw do nasiąknięcia.

Krok 3

Mięso połącz z fixem i wyrób dłońmi do uzyskania jednolitej masy.

Krok 4

Z masy mięsnej formuj płaskie kotlety i smaż na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Gotowe frykadele podawaj z frytkami i liśćmi zielonej sałaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frykadele z polędwicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frykadele z polędwicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frykadele z polędwicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frykadele z polędwicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frykadele z polędwicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frykadele z polędwicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frykadele z polędwicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frykadele z polędwicy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej