Frykadele z polędwicy

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

2 łyżki

25 dekagramów

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obydwie polędwice po oczyszczeniu z błon zmiel w maszynce, dodając co jakiś czas kawałek cebuli.

Krok 2

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z 2 łyżkami wody i odstaw do nasiąknięcia.

Krok 3

Mięso połącz z fixem i wyrób dłońmi do uzyskania jednolitej masy.

Krok 4

Z masy mięsnej formuj płaskie kotlety i smaż na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Gotowe frykadele podawaj z frytkami i liśćmi zielonej sałaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frykadele z polędwicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frykadele z polędwicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frykadele z polędwicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frykadele z polędwicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frykadele z polędwicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frykadele z polędwicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frykadele z polędwicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej