Składniki
1 litr
1 szczypta
3 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kukurydzę ugotuj we wrzącej, osolonej wodzie. Gdy zmięknie, odstaw do ostudzenia.
Krok 2
Czosnek obierz i zmiażdż.
Krok 3
Do czosnku dodaj oliwę i ocet, zmiksuj, aby powstał sos.
Krok 4
Kukurydzę grilluj ze wszystkich stron, smarując sosem czosnkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej