Grillowana kukurydza z oliwą i czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana kukurydza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

1 szczypta

3 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kukurydzę ugotuj we wrzącej, osolonej wodzie. Gdy zmięknie, odstaw do ostudzenia.

Krok 2

Czosnek obierz i zmiażdż.

Krok 3

Do czosnku dodaj oliwę i ocet, zmiksuj, aby powstał sos.

Krok 4

Kukurydzę grilluj ze wszystkich stron, smarując sosem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana kukurydza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej