Grillowana kukurydza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana kukurydza

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

4 łyżki

0.25 szklanki

0.25 szklanki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj sos Hellmann's, 1 łyżeczkę chili, sól i kmin w filiżance. Odstaw na bok.

Krok 2

Przekrój kukurydzę wzdłuż na cztery części (na cztery ćwiartki). Przepis jest również pyszny na całych kolbach kukurydzy, jeśli chcesz.

Krok 3

Posmaruj kukurydzę połową wcześniej przygotowanej mieszanki. Grilluj przez 8 do 10 minut, obracając w razie potrzeby, aż lekko się zwęgli i zmięknie.

Krok 4

Ułóż kukurydzę na półmisku, posyp serem i kolendrą, a następnie skrop pozostałymi 2 łyżkami przygotowanego wcześniej sosu i posyp pozostałą 1/2 łyżeczki chili w proszku. Podawaj z kawałkami limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana kukurydza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej