Grillowana kukurydza z oliwą i czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Grillowana kukurydza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

1 szczypta

3 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kukurydzę ugotuj we wrzącej, osolonej wodzie. Gdy zmięknie, odstaw do ostudzenia.

Krok 2

Czosnek obierz i zmiażdż.

Krok 3

Do czosnku dodaj oliwę i ocet, zmiksuj, aby powstał sos.

Krok 4

Kukurydzę grilluj ze wszystkich stron, smarując sosem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej