
Składniki
1 litr
1 szczypta
3 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kukurydzę ugotuj we wrzącej, osolonej wodzie. Gdy zmięknie, odstaw do ostudzenia.
Krok 2
Czosnek obierz i zmiażdż.
Krok 3
Do czosnku dodaj oliwę i ocet, zmiksuj, aby powstał sos.
Krok 4
Kukurydzę grilluj ze wszystkich stron, smarując sosem czosnkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej