
Składniki
1 litr
1 szczypta
3 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kukurydzę ugotuj we wrzącej, osolonej wodzie. Gdy zmięknie, odstaw do ostudzenia.
Krok 2
Czosnek obierz i zmiażdż.
Krok 3
Do czosnku dodaj oliwę i ocet, zmiksuj, aby powstał sos.
Krok 4
Kukurydzę grilluj ze wszystkich stron, smarując sosem czosnkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej