Grillowany hot dog z surówką colesław
łatwe
552 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
4 sztuki
4 łyżki
0.25 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę drobno poszatkuj, marchewkę zetrzyj na tarce i wymieszaj wszystko z sokiem z cytryny, przyprawami i majonezem Hellmann's, który połączy i odpowiednio doprawi składniki oraz nada sałatce amerykańskiego charakteru.

Krok 2
Bułki do hot dogów oraz parówki podgrzej na grillu.

Krok 3
Do ciepłej bułki nałóż sałatkę colesław i następnie parówkę. Gotowe hot dogi z surówką po wierzchu polej majonezem.


Dobra rada:
Do grillowanych hot dogów doskonale będzie pasował również Sos Hellmann's CHILLI.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowany hot dog z surówką colesław
Popularna surówka z białej kapusty i marchewki, znana jako colesław, jest świetnym dodatkiem do hot dogów. Chrupiące świeże warzywa oraz kremowy dressing majonezowy doskonale podkreślą smak grillowanych parówek. Aby przyrządzić surówkę z tego przepisu, najpierw drobno poszatkuj kapustę, a marchewkę obierz i zetrzyj na dużych oczkach tarki. Colesław będzie miał wyrazistszy smak, jeśli dodasz do niego pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Wszystkie składniki połącz za pomocą majonezu, natomiast do przyprawienia użyj wyciśniętego z cytryny soku oraz świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Parówki oraz bułki do hot dogów podgrzej na grillu lub na patelni grillowej. Gdy te drugie będą jeszcze ciepłe, nakładaj do nich surówkę, a następnie pieczone parówki. Przed podaniem polej hot dogi majonezem lub ketchupem.
Dla kogo?
Domowe hot dogi z surówką colesław to świetna alternatywa dla standardowych kanapek. Jeśli chcesz nieco urozmaicić codzienne menu, ale tym samym szukasz prostego przepisu, oto jeden z nich. Surówka do hot doga składa się jedynie z kilku składników, więc jej przygotowanie nie powinno sprawić trudności.
Na jaką okazję?
Hot dog z surówka to świetny przykład dania, które sprawdzi się zarówno na samotny wieczór z książką oraz na przyjęcie jako szybka przekąska. Pamiętaj, aby przed podaniem podgrzać bułki oraz parówki. Sałatkę do hot doga możesz przygotować nieco wcześniej, aby wszystkie składniki się ze sobą „przegryzły”.
Czy wiesz, że?
Surówka do hot dogów będzie smakowała najlepiej tylko z dodatkiem majonezu. Nie zapomnij więc o tym składniku oraz o tym kroku w przepisie na hot dogi. Majonez idealnie komponuje się z posiekanymi warzywami, łącząc je w jedną całość. Znajdziesz go również w przepisie na kanapkę z pastą jajeczną lub burgera z łososiem.
Dla urozmaicenia:
Jeśli chcesz, by surówka była słodsza, dodaj szczyptę cukru, a jeśli wyda Ci się mało wyrazista, skrop ją odrobiną octu winnego. Mamy nadzieję, że przyrządzanie dań z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.