
Składniki
2 sztuki
300 gramów
2 sztuki
0.5 sztuki
4 łyżki
80 gramów
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Awokado umyj, przekrój wzdłuż, usuń pestkę, łyżeczką wyjmij miąższ. Skrop obficie sokiem z limonki i rozgnieć widelcem.

Krok 2
Pomidory umyj, sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Papryczkę chilli umyj, osusz, drobno pokrój. Natkę kolendry umyj, osusz, posiekaj. Wymieszaj awokado z pomidorami, cebulą, papryczką chilli i kolendrą. Przełóż do miseczki. Wafle kukurydziane połam na ćwiartki. Możesz je wkładać do miseczki i w ten sposób nabierać guacamole.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, witaminy C, folianów.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej


































