Herbaciana babka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

76 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

2 sztuki

1 szklanka

10 dekagramów

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rodzynki opłucz, włóż do rondelka z herbatą, gotuj 5 minut, odcedź.

Krok 2

Kasię utrzyj z cukrem, ucierając dodawaj żółtka, skórkę z cytryny, sól, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą.

Krok 3

Następnie wlewaj stopniowo zimną herbatę, stale wyrabiaj.

Krok 4

Na końcu wsyp rodzynki, wymieszaj.

Krok 5

Ciasto wyłóż do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy.

Krok 6

Piecz 55 minut w temp. 180°C. Można ozdobić białym lukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbaciana babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbaciana babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbaciana babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbaciana babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbaciana babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbaciana babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbaciana babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej