Herbaciany napój z truskawkami i melisą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Herbaciany napój z truskawkami i melisą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
197 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

145 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwie torebki zielonej herbaty cytrusowej Lipton zalej 400 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na bok aby dobrze się zaparzył.

Krok 2

Herbatę wlej do odpowiednich szklanek z listkami melisy i kawałkami truskawek. Całość dopraw do smaku wlewając po dwie łyżki syropu z sosny. Szklankę udekoruj kawałkiem truskawki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Taką herbatę możesz przygotować zarówno na ciepło jak i na zimno.

2

Opinie o przepisie

  • Joanna Nagel

    Joanna Nagel , 15.06.2016

    Grażyna Polok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bolo Bolobolo

    Bolo Bolobolo , 07.06.2016

    Pierwszy

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbaciany napój z truskawkami i melisą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbaciany napój z truskawkami i melisą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbaciany napój z truskawkami i melisą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbaciany napój z truskawkami i melisą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbaciany napój z truskawkami i melisą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbaciany napój z truskawkami i melisą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbaciany napój z truskawkami i melisą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Herbaciany napój z truskawkami i melisą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej