Herbaciane kulki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

1 sztuka

10 dekagramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię, żółtko, cukier waniliowy, skruszone herbatniki na miazgę, wódkę wymieszać, aż masa będzie lepka.

Krok 2

Formować kulki i obtaczać w wiórkach kokosowych.

Krok 3

Wstawić do lodówki na ok 1,5 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbaciane kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbaciane kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbaciane kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbaciane kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbaciane kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbaciane kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbaciane kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej