
Składniki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
6 sztuk
1 sztuka
1 łyżka
4 sztuki
30 dekagramów
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Boczek kroimy w niewielką kostkę i smażymy, aż się przyrumieni.
Krok 2
Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy do boczku. Posypujemy rozkruszoną w palcach kostką Knorr oraz kminkiem. Smażymy, przewracając je co jakiś czas, aż zmiękną.
Krok 3
Jajka roztrzepujemy w miseczce. Solimy do smaku. Wlewamy na patelnię. Smażymy pod przykryciem, aż całkiem się zetną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej