Hiszpańska tortilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska tortilla

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

6 sztuk

30 dekagramów

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 sztuka

10 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Boczek kroimy w niewielką kostkę i smażymy, aż się przyrumieni.

Krok 2

Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy do boczku. Posypujemy rozkruszoną w palcach kostką Knorr oraz kminkiem. Smażymy, przewracając je co jakiś czas, aż zmiękną.

Krok 3

Jajka roztrzepujemy w miseczce. Solimy do smaku. Wlewamy na patelnię. Smażymy pod przykryciem, aż całkiem się zetną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska tortilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Czeskie knedliczki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej