
Składniki
25 dekagramów
2 łyżki
1 sztuka
15 dekagramów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
null
1 łyżka
1.5 kilograma
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso natnij tak, aby powstała kieszeń. natrzyj przyprawą z opakowania Fix Soczysty Kurczak w czosnku i ziołach Knorr.
Krok 2
Pieczarki pokrój i podsmaż na oleju, wymieszaj z serem pokrojonym w kostkę, bułką tartą, ziołami i jajkiem. Przypraw pieprzem.
Krok 3
Napełnij tak przygotowanym farszem kieszeń w mięsie, otwór zepnij wykałaczkami.
Krok 4
Mięso umieść w torebce do pieczenia, zamknij dołączonym klipsem. Torebkę nakłuj w kilku miejscach. wstaw do piekarnika rozgrzanego do180 st. i piecz godzinę.
Krok 5
10 minut przed końcem pieczenia rozetnij torebkę i posmaruj mięso miodem wymieszanym z olejem i łyżeczką papryki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczysty kurczak w czosnku i ziołach Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej