Indyk z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk z pieczarkami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

25 dekagramów

15 dekagramów

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso natnij tak, aby powstała kieszeń. natrzyj przyprawą z opakowania Fix Soczysty Kurczak w czosnku i ziołach Knorr.

Krok 2

Pieczarki pokrój i podsmaż na oleju, wymieszaj z serem pokrojonym w kostkę, bułką tartą, ziołami i jajkiem. Przypraw pieprzem.

Krok 3

Napełnij tak przygotowanym farszem kieszeń w mięsie, otwór zepnij wykałaczkami.

Krok 4

Mięso umieść w torebce do pieczenia, zamknij dołączonym klipsem. Torebkę nakłuj w kilku miejscach. wstaw do piekarnika rozgrzanego do180 st. i piecz godzinę.

Krok 5

10 minut przed końcem pieczenia rozetnij torebkę i posmaruj mięso miodem wymieszanym z olejem i łyżeczką papryki.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Sernik na biszkoptach
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej