
Składniki
25 dekagramów
2 łyżki
1 sztuka
15 dekagramów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
null
1 łyżka
1.5 kilograma
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso natnij tak, aby powstała kieszeń. natrzyj przyprawą z opakowania Fix Soczysty Kurczak w czosnku i ziołach Knorr.
Krok 2
Pieczarki pokrój i podsmaż na oleju, wymieszaj z serem pokrojonym w kostkę, bułką tartą, ziołami i jajkiem. Przypraw pieprzem.
Krok 3
Napełnij tak przygotowanym farszem kieszeń w mięsie, otwór zepnij wykałaczkami.
Krok 4
Mięso umieść w torebce do pieczenia, zamknij dołączonym klipsem. Torebkę nakłuj w kilku miejscach. wstaw do piekarnika rozgrzanego do180 st. i piecz godzinę.
Krok 5
10 minut przed końcem pieczenia rozetnij torebkę i posmaruj mięso miodem wymieszanym z olejem i łyżeczką papryki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczysty kurczak w czosnku i ziołach Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej