Indyk z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk z pieczarkami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

15 dekagramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

null

1 łyżka

1.5 kilograma

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso natnij tak, aby powstała kieszeń. natrzyj przyprawą z opakowania Fix Soczysty Kurczak w czosnku i ziołach Knorr.

Krok 2

Pieczarki pokrój i podsmaż na oleju, wymieszaj z serem pokrojonym w kostkę, bułką tartą, ziołami i jajkiem. Przypraw pieprzem.

Krok 3

Napełnij tak przygotowanym farszem kieszeń w mięsie, otwór zepnij wykałaczkami.

Krok 4

Mięso umieść w torebce do pieczenia, zamknij dołączonym klipsem. Torebkę nakłuj w kilku miejscach. wstaw do piekarnika rozgrzanego do180 st. i piecz godzinę.

Krok 5

10 minut przed końcem pieczenia rozetnij torebkę i posmaruj mięso miodem wymieszanym z olejem i łyżeczką papryki.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej