PRZEPISY.PL

Indyk z pieczarkami

  • 90
  • 8
  • Średnie
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • szałwia1 łyżka
  • jajko1 szt
  • miód1 łyżka
  • bułka tarta2 łyżki
  • olej do smażenia
  • Krok 1

    Mięso natnij tak, aby powstała kieszeń. natrzyj przyprawą z opakowania Fix Soczysty Kurczak w czosnku i ziołach Knorr.
  • Krok 2

    Pieczarki pokrój i podsmaż na oleju, wymieszaj z serem pokrojonym w kostkę, bułką tartą, ziołami i jajkiem. Przypraw pieprzem.
  • Krok 3

    Napełnij tak przygotowanym farszem kieszeń w mięsie, otwór zepnij wykałaczkami.
  • Krok 4

    Mięso umieść w torebce do pieczenia, zamknij dołączonym klipsem. Torebkę nakłuj w kilku miejscach. wstaw do piekarnika rozgrzanego do180 st. i piecz godzinę.
  • Krok 5

    10 minut przed końcem pieczenia rozetnij torebkę i posmaruj mięso miodem wymieszanym z olejem i łyżeczką papryki.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Soczysty Kurczak w czosnku i ziołach KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

373
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Średnie
584
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
118
osób dodało do Mniamlisty
30''
2
Średnie
146
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe