Jabłecznik

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 szklanki

3 szklanki

2 łyżeczki

4 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzeć Kasię z całymi jajkami i cukrem, dodać mąkę, proszek do pieczenia, mąkę kartoflaną.

Krok 2

Wszystko razem zmiksować z kwaśną śmietaną.

Krok 3

Wlać połowę ciasta na brytfannę o wymiarach 40cm x24cm i zapiec, ok. 20 min (do zaróżowienia).

Krok 4

Starte lub pokrojone jabłka ok. 2-3 kg. rozpróżyć.

Krok 5

Na podpieczone ciasto rozłożyć gorące jabłka , na nich rozłożyć drugą część ciasta surwego. ponownie wstawić do piekarnika i upiec ok. 30 min.

Krok 6

Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej