JABŁECZNIK NA SZYBKO

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

10 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

1 łyżeczka

200 mililitrów

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka zmiksować na puszystą masę z cukrem, a następnie dodawać powoli suche składniki na zmianę z mlekiem. Wszystko dokładnie wymieszać.

Krok 2

Wylać 2/3 ciasta na blachę i piec przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200˚C.

Krok 3

Wyjąć podpieczone ciasto z piekarnika, wyłożyć na nie jabłka i zalać resztą ciasta. Piec jeszcze około 15 minut, nie dłużej żeby nie wyschło za bardzo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • JABŁECZNIK NA SZYBKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • JABŁECZNIK NA SZYBKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • JABŁECZNIK NA SZYBKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • JABŁECZNIK NA SZYBKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • JABŁECZNIK NA SZYBKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • JABŁECZNIK NA SZYBKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • JABŁECZNIK NA SZYBKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Proste ciasto z jabłkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej