JABŁECZNIK NA SZYBKO

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

4 sztuki

200 mililitrów

10 dekagramów

10 dekagramów

1 łyżeczka

1 puszka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka zmiksować na puszystą masę z cukrem, a następnie dodawać powoli suche składniki na zmianę z mlekiem. Wszystko dokładnie wymieszać.

Krok 2

Wylać 2/3 ciasta na blachę i piec przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200˚C.

Krok 3

Wyjąć podpieczone ciasto z piekarnika, wyłożyć na nie jabłka i zalać resztą ciasta. Piec jeszcze około 15 minut, nie dłużej żeby nie wyschło za bardzo.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej