Jabłecznik z bitą śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl

Jabłecznik z bitą śmietaną

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

4 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

dodatkowo:

1 puszka

3 opakowania

500 mililitrów

4 opakowania

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, następnie mąkę, proszek, oliwę i ocet.

Krok 2

Masę wylać na tortownicę (wcześniej posmarowaną Kasią i wysypaną krupczatką ew. bułką tartą). Piec 15 min. 180 stopni C. Zostawić do ostygnięcia.

Krok 3

Biszkopt przekroić na pół.

Krok 4

Jabłka podgrzać w garnku. Zestawić z ognia i dosypać suche galaretki. Wymieszać i zostawić do wystygnięcia.

Krok 5

Masę jabłkową wylać na jedną połowę biszkopta. Kremówkę ubić z cukrem, dodać śmietan-fix .Wylać na masę jabłkową.

Krok 6

Całość przykryć drugą połową biszkopta. Wierzch można posypać cukrem pudrem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłecznik z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłecznik z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłecznik z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłecznik z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłecznik z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłecznik z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłecznik z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej