Jabłecznik z bitą śmietaną

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

994

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

4 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

dodatkowo:

1 słoik

3 opakowania

500 mililitrów

4 opakowania

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, następnie mąkę, proszek, oliwę i ocet.

Krok 2

Masę wylać na tortownicę (wcześniej posmarowaną Kasią i wysypaną krupczatką ew. bułką tartą). Piec 15 min. 180 stopni C. Zostawić do ostygnięcia.

Krok 3

Biszkopt przekroić na pół.

Krok 4

Jabłka podgrzać w garnku. Zestawić z ognia i dosypać suche galaretki. Wymieszać i zostawić do wystygnięcia.

Krok 5

Masę jabłkową wylać na jedną połowę biszkopta. Kremówkę ubić z cukrem, dodać śmietan-fix .Wylać na masę jabłkową.

Krok 6

Całość przykryć drugą połową biszkopta. Wierzch można posypać cukrem pudrem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłecznik z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłecznik z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłecznik z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłecznik z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłecznik z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłecznik z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłecznik z bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej