Jabłecznik z kremem cappucino

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2404

31 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

171 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 sztuk

0.5 szklanki

0.25 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

2 łyżki

masa jabłkowo-ananasowa:

1 opakowanie

1 opakowanie

2 opakowania

krem cappucino:

1 opakowanie

1 opakowanie

700 mililitrów

2 łyżki

6 łyżeczek

wierzch:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, po jednym żółtku. Do piany dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, olej. Biszkopt upiec w formie (24x34 cm).

Krok 2

Ananasy wraz z sokiem miksujemy, przekładamy do garnka, podgrzewamy, dodajemy galaretki i mieszamy, aż całkowicie się rozpuszczą.

Krok 3

Dodajemy słoik jabłuszek w kawałeczkach i wszystko dokładnie łączymy. Odstawiamy do wystygnięcia. Z biszkoptu odcinamy wierzch. Można biszkopt delikatnie nasączyć wodą z cytrynką i cukrem.

Krok 4

Wykładamy na biszkopt tężejące jabłka z ananasem. Czekoladę ścieramy na wiórki.

Krok 5

Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklance gorącej wody.

Krok 6

Śmietanę ubijamy na sztywno,dodajemy cukier puder i porcjami cappucino, wlewamy ciepłą rozpuszczoną żelatynę, a następnie masę łączymy z wiórkami czekolady.

Krok 7

Masę rozprowadzamy na masie owocowej.

Krok 8

Powierzchnię masy posypujemy wiórkami z czekolady deserowej. Wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłecznik z kremem cappucino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłecznik z kremem cappucino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłecznik z kremem cappucino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłecznik z kremem cappucino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłecznik z kremem cappucino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłecznik z kremem cappucino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłecznik z kremem cappucino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szarlotka
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej