Jabłka w cieście francuskim

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

2 sztuki

1 sztuka

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obrać, wydrążyć gniazdka i pokroić na 8 części.

Krok 2

Ciasto francuskie pokroić na trójkąty i zawinąć w nie kawałki jabka.

Krok 3

Ciastka ulożyć na blasze (wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąka krupczatką lub na pergaminie).

Krok 4

Rozmącić jajko i posmarować każde ciastko.

Krok 5

Posypać cukrem.

Krok 6

Piec około 15-20 minut na złoty kolor. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej