Jaja sadzone po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Jaja sadzone po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz i pokrój na kawałki. Czosnek posiekaj.

Krok 2

Pomidory zmiksuj z czosnkiem, dodaj oregano i 2 łyżki oliwy.

Krok 3

Tak powstały sos zagotuj, przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Na pozostałej oliwie usmaż jajka sadzone. Podawaj z gorącym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaja sadzone po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaja sadzone po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaja sadzone po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaja sadzone po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaja sadzone po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaja sadzone po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaja sadzone po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaja sadzone po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Fish and Chips
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej