Jaja sadzone po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Jaja sadzone po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz i pokrój na kawałki. Czosnek posiekaj.

Krok 2

Pomidory zmiksuj z czosnkiem, dodaj oregano i 2 łyżki oliwy.

Krok 3

Tak powstały sos zagotuj, przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Na pozostałej oliwie usmaż jajka sadzone. Podawaj z gorącym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaja sadzone po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaja sadzone po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaja sadzone po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaja sadzone po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaja sadzone po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaja sadzone po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaja sadzone po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaja sadzone po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej