Jogurt naturalny z musem z owoców przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1200 kalorii

50 przepisów - 10 dni

Jogurt naturalny z musem z owoców

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

3

heart
982 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

170 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

400 gramów

300 gramów

280 gramów

4 łyżeczki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Owoce umyć. Truskawki i borówki zmiksować na gładką masę.

Jogurt naturalny z musem z owoców - Krok 1

Krok 2

Do przeźroczystej szklanki wkroić banana, a następnie wlać połowę opakowania jogurtu. Posypać jogurt płatkami owsianymi. Potem wlać masę owocową. Na wierzch dodać resztę jogurtu. Całość posypać nasionami chia. W ramach dekoracji można ułożyć świeże listki mięty.

Jogurt naturalny z musem z owoców - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, miedzi, manganu, witamin: C, B2, B6, B12, kwasu foliowego.

3

Opinie o przepisie

  • Sandra Kijak

    Sandra Kijak , 21.09.2019

    Ile to ma kalorii?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Beata Szymansks

    Beata Szymansks , 10.07.2019

    To coś dla mnie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jogurt naturalny z musem z owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jogurt naturalny z musem z owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jogurt naturalny z musem z owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jogurt naturalny z musem z owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jogurt naturalny z musem z owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jogurt naturalny z musem z owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jogurt naturalny z musem z owoców - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jogurt naturalny z musem z owoców - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej