PRZEPISY.PL

Kaczka z jabłkami i pomarańczami

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
22
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • majeranek2 łyżki
  • rozmaryn - kilka gałązek4 szt
  • sok jabłkowy1 szklanka
  • margaryna2 łyżki
  • olej80 ml
  • Krok 1

    Kaczkę dokładnie umyj i osusz. Pozbądź się pozostałości piór. Następnie natrzyj dokładnie mięso w środku i na zewnątrz przyprawą Knorr.
  • Krok 2

    Dwa jabłka oraz pomarańcz pokrój w drobne kawałki i przełóż do miski.
  • Krok 3

    Dodaj do nich olej, rozdrobniony czosnek , majeranek, rozmaryn i pozostałą przyprawę Knorr. Całość wymieszaj.
  • Krok 4

    Gotową mieszanką jabłek, pomarańczy i przypraw nafaszeruj ściśle kaczkę.
  • Krok 5

    Umieść mięso w naczyniu żaroodpornym. Podlej sokiem jabłkowym i piecz w temperaturze 150 stopni przez 2h, następnie zwiększ temperaturę do 180 stopni na kolejną godzinę.
  • Krok 6

    Pozostałe jabłka obierz i pokrój w cząstki. Przed podaniem kaczki obsmaż je na margarynie z szczyptą cukru przez 2-3 minut aby zachowały kształt.

Więcej przepisów z tym produktem

Naturalna Przyprawa do mięs KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

149
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
260
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
310
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
191
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe