Kanapka "Głodna myszka"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

93 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 gramów

1 sztuka

2 plastry

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajko na twardo.

Krok 2

Bułkę razową posmaruj margaryną Rama.

Krok 3

Ułóż na niej ser żółty oraz jajko przekrojone na pół.

Krok 4

Z winogron zrób nosek, a z sera mimolette wąsy, uszy i oczy myszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka "Głodna myszka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka "Głodna myszka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka "Głodna myszka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka "Głodna myszka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka "Głodna myszka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka "Głodna myszka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka "Głodna myszka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka "Głodna myszka"Kanapka "Głodna myszka"

Ciekawie przygotowane kanapki to świetna propozycja na przekąskę w ciągu dnia. Fantazyjnie udekorowane z pewnością przyciągną uwagę i zachęcą do jedzenia. Wbrew pozorom, kanapkę „głodna myszka” przyrządzisz szybko i łatwo. Potrzebujesz do tego smacznego pieczywa, które będzie stanowiło jej spód. Sięgaj więc po różnego rodzaju chleby: żytnie, razowe lub kukurydziane. Jeśli zależy Ci na okrągłym kształcie, kup bułki z ziarnami. Pieczywo posmaruj wybraną margaryną lub puszystym serkiem topionym o neutralnym smaku (doskonały będzie śmietankowy). Na wierzchu kanapki ułóż plasterki żółtego sera z dziurami, np. radamera lub ementalera. Do ozdoby wykorzystaj ugotowane na twardo jajko. W przekrojone na pół powpinaj uszy i oczy myszki, przygotowane z sera mimolette. Za nos posłużyć może kawałek winogrona lub pojedyncza porzeczka. Natomiast wąsy wykonaj również z sera lub z listka rukoli. Opcjonalnie „myszkę” ułóż na listku zielonej sałaty. Kanapkę „głodna myszka” serwuj z sokiem owocowym lub ciepłą herbatą. Co sądzisz o naszej propozycji?