Kanapka z owocami "Od serca"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

145 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

102 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

8 sztuk

4 plastry

4 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj i osusz. Kiwi obierz i pokrój w plasterki. Wytnij z nich serca.

Krok 2

Kromki pieczywa posmaruj margaryną Rama.

Krok 3

Sałatę, szynkę i tuńczyka ułóż na kanapkach, całość udekoruj sercami z kiwi.

3

Opinie o przepisie

  • Alicja Piotrowska

    Alicja Piotrowska

    wszystko pyszne lubie kanapki z owocami i herbatke z jabluszkiem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Odżywianie po Novemu

    Odżywianie po Novemu

    ciekawe połączenie ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Leszczyńska

    Iwona Leszczyńska

    uwielbiam pastę z awokado i sezamem, wszystko blenduję panasonicem i podaję z chrupkim pieczywem

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z owocami "Od serca" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z owocami "Od serca" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z owocami "Od serca" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z owocami "Od serca" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z owocami "Od serca" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z owocami "Od serca" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z owocami "Od serca" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka z owocami "Od serca"Kanapka z owocami "Od serca"

Kanapki to jedne z najszybszych i najprostszych przekąsek. Spróbuj przyrządzić je w nieco inny sposób niż zwykle – z dodatkiem owoców, np. kiwi lub winogron. Dobrze sprawdzą się jednak wszystkie inne, które można pokroić w plasterki, chociażby truskawki czy brzoskwinie. Jako podstawę kanapek użyj dowolnego chleba razowego: żytniego lub orkiszowego. Jako dodatki wykorzystaj tuńczyka i szynkę parmeńską (albo inną surową np. szwarcwaldzką). Przygotuj kanapkę w formie sandwicha, który z powodzeniem możesz zabrać ze sobą do pracy. Jeśli chcesz podać tę przekąskę na przyjęciu lub spotkaniu z przyjaciółmi, przygotuj ją w formie tartinek, czyli małych, ozdobnych kanapek. Udekoruj je wtedy rukolą, nadając ciekawe kształty plasterkom owoców, a pieczywo pokrój w kwadraty, trójkąty lub kółka. Jako podstawa w tej wersji najlepiej sprawdzi się pumpernikiel. Jest dość twardy, nie kruszy się i łatwo go pokroić. Podawaj go do herbaty i soków owocowych. Wypróbuj tego sposobu na kanapki, a z pewnością do niego powrócisz!