Tartinki z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tartinki z łososiem

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

9

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

108 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

250 gramów

4 łyżki

1 pęczek

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb kroimy na małe kawałki lub foremkami do ciastek wykrawamy dowolne kształty. Twarożek łączymy z jogurtem, kilkoma kroplami soku z cytyny,i posiekanym drobno koperkiem i przyprawą w kostkach - Bazylia. Dokładnie mieszamy by całość miała konsystencję gęstej, jednolitej pasty. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 2

Twarożek przekładamy do szprycy i za jej pomocą wyciskamy serek na pieczywo. Łososia kroimy na kawałki, zwijamy w rulonik i wciskamy delikatnie w twarożek. Cytrynę obieramy ze skórki, kroimy na cieńkie plasterki, potem na ćwiartki i układamy na łososiu. Dowolnie ozdabiamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekana mozzarella
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej