Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

100 gramów

200 gramów

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

250 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

0.5 pęczka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszotto przygotuj zgodnie ze wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu Knorr – jedynie nie dodawaj jogurtu.

Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu - Krok 1

Krok 2

Bakłażana pokrój w plastry 0,5 cm grubości a następnie w paski – posól je i odczekaj 15 minut, następnie papierowym ręcznikiem zbierz wodę.

Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu - Krok 2

Krok 3

Czerwoną cebulę pokrój w dość grube piórka, paprykę oraz bokchoy w paski, chilli, czosnek i imbir posiekaj. Kolendrę pokrój drobno, tempeh w 0,5 cm grubości paski.

Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu - Krok 3

Krok 4

Na rozgrzanej patelni, na oliwie przesmaż czosnek, imbir i chilli. Następnie dodaj wszystkie warzywa i smaż chwilę razem.

Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu - Krok 4

Krok 5

Dodaj pokrojony tempeh, passatę oraz kolendrę i gotuj razem 3-5 minut. Potrawkę dopraw do smaku i natychmiast podawaj wraz z przygotowanym kaszotto.

Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu - Krok 5
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Jeśli chcesz, tempeh możesz zastąpić mięsem – użyj zamiast tego składnika po prostu piersi z kurczaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym styluPotrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu

Potrawki to dania szeroko znane i lubiane – łatwe i szybkie w przygotowaniu, najczęściej jednogarnkowe. Dziś wypróbuj rewelacyjny przepis na orientalną potrawkę z tempeh i kaszotto. Smaczny posiłek gwarantowany!

Dla kogo?

To sycące danie powinno przypaść do gustu wszystkim miłośnikom kuchni orientalnej oraz osobom lubiącym odkrywać nowe smaki.

Na jaką okazję?

Potrawka z tempeh i kaszotto znakomicie sprawdzi się jako obiadowa propozycja. Bez problemu przetransportujesz ją też do pracy czy na uczelnię. Będzie smakować równie dobrze na drugi dzień po przygotowaniu!

Czy wiesz, że?

Tempeh to tradycyjny składnik kuchni indonezyjskiej, wytwarzany z ziaren soi, które poddawane są procesowi fermentacji. Współcześnie szeroko stosowany jest w diecie wegetariańskiej oraz wegańskiej jako zamiennik mięsa i nabiału.

Dla urozmaicenia:

Do potrawki z tempeh i kaszotto możesz użyć innych ulubionych warzyw. Dla każdego coś pysznego!