Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu
łatwe
22 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
100 gramów
200 gramów
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
250 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszotto przygotuj zgodnie ze wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu Knorr – jedynie nie dodawaj jogurtu.

Krok 2
Bakłażana pokrój w plastry 0,5 cm grubości a następnie w paski – posól je i odczekaj 15 minut, następnie papierowym ręcznikiem zbierz wodę.

Krok 3
Czerwoną cebulę pokrój w dość grube piórka, paprykę oraz bokchoy w paski, chilli, czosnek i imbir posiekaj. Kolendrę pokrój drobno, tempeh w 0,5 cm grubości paski.

Krok 4
Na rozgrzanej patelni, na oliwie przesmaż czosnek, imbir i chilli. Następnie dodaj wszystkie warzywa i smaż chwilę razem.

Krok 5
Dodaj pokrojony tempeh, passatę oraz kolendrę i gotuj razem 3-5 minut. Potrawkę dopraw do smaku i natychmiast podawaj wraz z przygotowanym kaszotto.


Dobra rada:
Jeśli chcesz, tempeh możesz zastąpić mięsem – użyj zamiast tego składnika po prostu piersi z kurczaka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu
Potrawki to dania szeroko znane i lubiane – łatwe i szybkie w przygotowaniu, najczęściej jednogarnkowe. Dziś wypróbuj rewelacyjny przepis na orientalną potrawkę z tempeh i kaszotto. Smaczny posiłek gwarantowany!
Dla kogo?
To sycące danie powinno przypaść do gustu wszystkim miłośnikom kuchni orientalnej oraz osobom lubiącym odkrywać nowe smaki.
Na jaką okazję?
Potrawka z tempeh i kaszotto znakomicie sprawdzi się jako obiadowa propozycja. Bez problemu przetransportujesz ją też do pracy czy na uczelnię. Będzie smakować równie dobrze na drugi dzień po przygotowaniu!
Czy wiesz, że?
Tempeh to tradycyjny składnik kuchni indonezyjskiej, wytwarzany z ziaren soi, które poddawane są procesowi fermentacji. Współcześnie szeroko stosowany jest w diecie wegetariańskiej oraz wegańskiej jako zamiennik mięsa i nabiału.
Dla urozmaicenia:
Do potrawki z tempeh i kaszotto możesz użyć innych ulubionych warzyw. Dla każdego coś pysznego!