Kanapki z pastą serowo-rybną

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

6

123 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

120 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

4 łyżeczki

2 sztuki

100 gramów

8 sztuk

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i drobno pokrój w kostkę.

Kanapki z pastą serowo-rybną - Krok 1

Krok 2

Koper umyj, osusz i pokrój drobno razem z ogórkiem kiszonym.

Kanapki z pastą serowo-rybną - Krok 2

Krok 3

Makrelę obierz ze skóry, wyjmij ości i połącz z warzywami.

Kanapki z pastą serowo-rybną - Krok 3

Krok 4

Ser rozgnieć widelcem a następnie połącz z pastą i dobrze wszystko wymieszaj.

Kanapki z pastą serowo-rybną - Krok 4

Krok 5

Gotową pastę nałóż na pieczywo posmarowane Florą ProActiv.

Kanapki z pastą serowo-rybną - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Nieznańska

    Agnieszka Nieznańska

    ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • basia oszczepalska

    basia oszczepalska

    jest bardzo wyśmienite jedzenie

    Odpowiedz Odpowiedz

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej