Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

281 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

178 osób wydrukowało

Pobierz pdf

425 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczywo pokrój w nieduże kromki a następnie posmaruj cienko margaryną Rama.

Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką - Krok 1

Krok 2

Na każdej kromce rozłóż po kilka liści rukoli. Upieczoną wołowinę pokrój w cienkie plastry, zwiń dekoracyjnie każdy plaster i rozłóż na kanapkach.

Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką - Krok 2

Krok 3

Paprykę odsącz i pokrój w cienkie paseczki. Ułóż na kanapkach i udekoruj listkami natki.

Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby zaostrzyć smak kanapek, nałóż na każdą z nich odrobinę francuskiej musztardy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej