Kanapki z szynką szwarcwaldzką i smażonym serem pleśniowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

119 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

103 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

215 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

50 gramów

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

50 mililitrów

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczywo pokrój na mniejsze kromki a następnie posmaruj cienką warstwą margaryny Rama i rozłóż na nich rukolę.

Kanapki z szynką szwarcwaldzką i smażonym serem pleśniowym - Krok 1

Krok 2

Plastry szynki pozwijaj w różyczki i rozłóż na pieczywie. Ser pokrój w cienkie plastry i panieruj kolejno: w mące, jajku oraz tartej bułce. Opanierowany ser usmaż na rozgrzanym oleju, następnie odsącz na papierowym ręczniku i ułóż na kanapkach.

Kanapki z szynką szwarcwaldzką i smażonym serem pleśniowym - Krok 2

Krok 3

Kanapki udekoruj konfiturą oraz listkami pietruszki i podawaj.

Kanapki z szynką szwarcwaldzką i smażonym serem pleśniowym - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli masz w lodówce oscypka lub inny wędzony ser – możesz nim zastąpić pleśniowy ser.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z szynką szwarcwaldzką i smażonym serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z szynką szwarcwaldzką i smażonym serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z szynką szwarcwaldzką i smażonym serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z szynką szwarcwaldzką i smażonym serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z szynką szwarcwaldzką i smażonym serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z szynką szwarcwaldzką i smażonym serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z szynką szwarcwaldzką i smażonym serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej