Kapuśniak z młodej kapusty : przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kapuśniak z młodej kapusty :

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

5 sztuk

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obrałam pokroiłam w kostkę . Włożyłam do garnka , zalałam wodą dodałam ziele angielskie i liść laurowy oraz skrzydełka z kurczaka .

Krok 2

Wstawiłam na gaz . Obrałam marchew i starłam na tarce na wiórka włożyłam do garnka .

Krok 3

Pokroiłam kapustę i włożyłam do garnka. Gotowałam na małym ogniu aż kapusta zrobiła się mięciutka wtedy dodałam bulionetke bulion drobiowy Knorr 4 sztuki . Gotowałam około godziny zupa doszła wtedy wyłączyłam i podawałam.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapuśniak z młodej kapusty : - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapuśniak z młodej kapusty : - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapuśniak z młodej kapusty : - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapuśniak z młodej kapusty : - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapuśniak z młodej kapusty : - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapuśniak z młodej kapusty : - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapuśniak z młodej kapusty : - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa koperkowa
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kapuśniak z młodej kapusty :Kapuśniak z młodej kapusty :

Kolorowy, wiosenny kapuśniak z młodej kapusty to smaczna propozycja na danie o subtelnym, warzywnym smaku. Chcąc go przygotować, musisz zaopatrzyć się w główkę młodej kapusty, marchew, ziemniaki, skrzydełka z kurczaka oraz przyprawy i bulion. Całość gotuje się razem przez około cztery godziny, aby wszystkie składniki się dokładnie przeniknęły i aby zupa nabrała intensywnego smaku. Oprócz ziela angielskiego i liścia laurowego możesz przyprawić zupę odrobiną chili (jeśli lubisz bardziej pikantne potrawy) oraz posiekanym świeżym koperkiem. Zupa będzie wówczas bardziej wyrazista i aromatyczna. Niektórzy lubią też kapuśniak w tej wersji z dodatkiem świeżych pomidorów (sparz je, pokrój w kostkę i dodaj do zupy) lub pomidorów w puszce – można też użyć passaty pomidorowej. Kapuśniak będzie wyśmienicie smakował z wiejskim chrupiącym chlebem albo razowymi grzankami, np. czosnkowymi lub paprykowymi. Przygotuj go według naszego przepisu i sprawdź, z jakimi dodatkami lubisz to danie najbardziej! Smacznego.