Kapuśniak z młodej kapusty : przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapuśniak z młodej kapusty :

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

5 sztuk

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obrałam pokroiłam w kostkę . Włożyłam do garnka , zalałam wodą dodałam ziele angielskie i liść laurowy oraz skrzydełka z kurczaka .

Krok 2

Wstawiłam na gaz . Obrałam marchew i starłam na tarce na wiórka włożyłam do garnka .

Krok 3

Pokroiłam kapustę i włożyłam do garnka. Gotowałam na małym ogniu aż kapusta zrobiła się mięciutka wtedy dodałam bulionetke bulion drobiowy Knorr 4 sztuki . Gotowałam około godziny zupa doszła wtedy wyłączyłam i podawałam.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapuśniak z młodej kapusty : - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapuśniak z młodej kapusty : - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapuśniak z młodej kapusty : - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapuśniak z młodej kapusty : - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapuśniak z młodej kapusty : - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapuśniak z młodej kapusty : - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapuśniak z młodej kapusty : - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapuśniak z młodej kapusty : - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa Pho z wołowiną
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kapuśniak z młodej kapusty :Kapuśniak z młodej kapusty :

Kolorowy, wiosenny kapuśniak z młodej kapusty to smaczna propozycja na danie o subtelnym, warzywnym smaku. Chcąc go przygotować, musisz zaopatrzyć się w główkę młodej kapusty, marchew, ziemniaki, skrzydełka z kurczaka oraz przyprawy i bulion. Całość gotuje się razem przez około cztery godziny, aby wszystkie składniki się dokładnie przeniknęły i aby zupa nabrała intensywnego smaku. Oprócz ziela angielskiego i liścia laurowego możesz przyprawić zupę odrobiną chili (jeśli lubisz bardziej pikantne potrawy) oraz posiekanym świeżym koperkiem. Zupa będzie wówczas bardziej wyrazista i aromatyczna. Niektórzy lubią też kapuśniak w tej wersji z dodatkiem świeżych pomidorów (sparz je, pokrój w kostkę i dodaj do zupy) lub pomidorów w puszce – można też użyć passaty pomidorowej. Kapuśniak będzie wyśmienicie smakował z wiejskim chrupiącym chlebem albo razowymi grzankami, np. czosnkowymi lub paprykowymi. Przygotuj go według naszego przepisu i sprawdź, z jakimi dodatkami lubisz to danie najbardziej! Smacznego.