Kapusta po pendżabsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta po pendżabsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
121 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

200 mililitrów

4 łyżki

2 łyżeczki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

0.25 łyżeczki

1 łyżeczka

500 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj kostkę Knorr w 200 mililitrach wody, tak aby powstał esencjonalny bulion. Posiekaj drobno kapustę.

Kapusta po pendżabsku  - Krok 1

Krok 2

Posiekaj drobno cebulę, czosnek, imbir oraz chilli.

Kapusta po pendżabsku  - Krok 2

Krok 3

Usmaż wszystko na oleju tak, by cebula nie zdążyła zbrązowieć. Dodaj ziarna kminu rzymskiego, kurkumę i smaż około minuty.

Kapusta po pendżabsku  - Krok 3

Krok 4

Następnie dorzuć drobno posiekaną kapustę oraz pozostałe przyprawy: mielony kmin rzymski, pieprz, kolendrę i chilli w proszku.

Kapusta po pendżabsku  - Krok 4

Krok 5

Wymieszaj dokładnie, dolej około 4 łyżki bulionu i duś pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka. Mieszaj od czasu do czasu.

Kapusta po pendżabsku  - Krok 5

Krok 6

Gdy kapusta zrobi się miękka, dodaj masło i wymieszaj. Podawaj.

Kapusta po pendżabsku  - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Bernaciak Katarzyna

    Bernaciak Katarzyna , 17.06.2015

    pychota

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta po pendżabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta po pendżabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta po pendżabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta po pendżabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta po pendżabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta po pendżabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta po pendżabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta po pendżabsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kapusta po pendżabsku Kapusta po pendżabsku

Zagotuj kostkę Knorr w 200 mililitrach wody, tak aby powstał esencjonalny bulion. Posiekaj drobno kapustę.