Pieczona karkówka z sosem cebulowym - VIDEO
łatwe
362 osoby zapisały
Składniki
1 sztuka
100 mililitrów
1 sztuka
700 gramów
1 łyżka
1 łyżka
200 mililitrów
1 łyżka
1 opakowanie
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę oprósz przyprawą do mięs, obsmaż z obu stron, umieść w garnku.

Krok 2
Na patelni podsmaż koncentrat pomidorowy, dodaj łyżkę mąki.

Krok 3
Zupę cebulową rozmieszaj z 200 ml piwa i uzupełnij 100 ml wody. Wlej na patelnię z koncentratem i zagotuj.

Krok 4
Tak przygotowanym sosem zalej mięso, całość duś pod przykryciem około 30 minut.

Krok 5
Mięso dopraw do smaku odrobiną mielonego pieprzu, majerankiem, liściem laurowym i czosnkiem. Podawaj z kaszą lub ziemniakami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej






















Pieczona karkówka z sosem cebulowym - VIDEO

