Pieczona karkówka z sosem cebulowym video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona karkówka z sosem cebulowym - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

11

heart
221 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

165 osób wydrukowało

Pobierz pdf

359 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

1 sztuka

700 gramów

1 łyżka

1 łyżka

200 mililitrów

1 łyżka

1 opakowanie

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę oprósz przyprawą do mięs, obsmaż z obu stron, umieść w garnku.

Pieczona karkówka z sosem cebulowym - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Na patelni podsmaż koncentrat pomidorowy, dodaj łyżkę mąki.

Pieczona karkówka z sosem cebulowym - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Zupę cebulową rozmieszaj z 200 ml piwa i uzupełnij 100 ml wody. Wlej na patelnię z koncentratem i zagotuj.

Pieczona karkówka z sosem cebulowym - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Tak przygotowanym sosem zalej mięso, całość duś pod przykryciem około 30 minut.

Pieczona karkówka z sosem cebulowym - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Mięso dopraw do smaku odrobiną mielonego pieprzu, majerankiem, liściem laurowym i czosnkiem. Podawaj z kaszą lub ziemniakami.

Pieczona karkówka z sosem cebulowym - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona karkówka z sosem cebulowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona karkówka z sosem cebulowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona karkówka z sosem cebulowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona karkówka z sosem cebulowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona karkówka z sosem cebulowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona karkówka z sosem cebulowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona karkówka z sosem cebulowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona karkówka z sosem cebulowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczona karkówka z sosem cebulowym - VIDEOPieczona karkówka z sosem cebulowym - VIDEO

Karkówkę oprósz przyprawą do mięs, obsmaż z obu stron, umieść w garnku.