PRZEPISY.PL
Karp smażony w chrupiącej panierce - autor: przepisy.pl

Karp smażony w chrupiącej panierce

  • 45
  • 6
  • Łatwe
  • 0
254
osoby dodały do Mniamlisty
254
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

    • Krok 1

      Spraw karpia, umyj, po czym odetnij płetwy, ogon oraz łeb. Pokrój w dzwonki.
    • Krok 2

      Każdy kawałek posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i maczaj w roztrzepanym jajku, a następnie w tartej bułce.
    • Krok 3

      Rozgrzej na patelni 2-3 łyżki oleju. Kładź rybę na gorący tłuszcz. Smaż najpierw z jednej, potem z drugiej strony na złoty kolor.
    • Krok 4

      Przełóż gotową rybę do żaroodpornego naczynia. Wstaw do ciepłego piekarnika na kilka minut.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    419
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    132
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    6
    Średnie
    148
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    360
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Średnie