Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

140 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

10 sztuk

40 mililitrów

100 gramów

200 gramów

18 mililitrów

2 szczypty

1 szczypta

0.5 łyżeczki

80 gramów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz. Zetnij lekko górę i gotuj w osolonej wodzie około 15 minut. Wystudź i wyjmij łyżeczką środkowe warstwy cebuli, tak aby powstały foremki.

 Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - Krok 1

Krok 2

W garnku przesmaż na oliwie pokrojony boczek i pieczarki pokrojone w pół plastry. Przypraw pieprzem, solą i tymiankiem. Dodaj saszetkę Kaszotto Grzybowe i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut.

 Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - Krok 2

Krok 3

Na koniec dodaj śmietanę i wystudź. Do zimnego farszu dodaj tarty ser wędzony i posiekaną natkę.

 Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj i napełnij cebule. Zapiekaj 20 minut w temperaturze 160 stopni.

 Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl -  Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli

Ciepły posiłek w ciągu dnia odgrywa kluczową rolę i nie powinien być pomijany. W tym wypadku sięgnij po kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli i stwórz coś z niczego!

Dla kogo?

Dla wszystkich osób, które cenią sobie oszczędność czasu. Samo przygotowanie dania zajmie Ci mniej niż 30 minut, a reszta to kwestia włożenia do piekarnika.

Na jaką okazję?

Na co dzień! Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli przyda się zarówno w trakcie zabieganego tygodnia, jak i podczas weekendowego obiadu.

Czy wiesz, że?

Kaszotto to danie jednogarnkowe, polski odpowiednik risotto.

Dla urozmaicenia:

Do grzybowego farszu kaszotto możesz dodać także wędzony ser. Nada on całości wyjątkowego smaku.