
Składniki
1 opakowanie
10 sztuk
40 mililitrów
100 gramów
200 gramów
18 mililitrów
2 szczypty
1 szczypta
0.5 łyżeczki
80 gramów
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz. Zetnij lekko górę i gotuj w osolonej wodzie około 15 minut. Wystudź i wyjmij łyżeczką środkowe warstwy cebuli, tak aby powstały foremki.

Krok 2
W garnku przesmaż na oliwie pokrojony boczek i pieczarki pokrojone w pół plastry. Przypraw pieprzem, solą i tymiankiem. Dodaj saszetkę Kaszotto Grzybowe i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut.

Krok 3
Na koniec dodaj śmietanę i wystudź. Do zimnego farszu dodaj tarty ser wędzony i posiekaną natkę.

Krok 4
Wymieszaj i napełnij cebule. Zapiekaj 20 minut w temperaturze 160 stopni.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli
Ciepły posiłek w ciągu dnia odgrywa kluczową rolę i nie powinien być pomijany. W tym wypadku sięgnij po kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli i stwórz coś z niczego!
Dla kogo?
Dla wszystkich osób, które cenią sobie oszczędność czasu. Samo przygotowanie dania zajmie Ci mniej niż 30 minut, a reszta to kwestia włożenia do piekarnika.
Na jaką okazję?
Na co dzień! Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli przyda się zarówno w trakcie zabieganego tygodnia, jak i podczas weekendowego obiadu.
Czy wiesz, że?
Kaszotto to danie jednogarnkowe, polski odpowiednik risotto.
Dla urozmaicenia:
Do grzybowego farszu kaszotto możesz dodać także wędzony ser. Nada on całości wyjątkowego smaku.






























