Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

146 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

10 sztuk

40 mililitrów

100 gramów

200 gramów

18 mililitrów

2 szczypty

1 szczypta

0.5 łyżeczki

80 gramów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz. Zetnij lekko górę i gotuj w osolonej wodzie około 15 minut. Wystudź i wyjmij łyżeczką środkowe warstwy cebuli, tak aby powstały foremki.

 Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - Krok 1

Krok 2

W garnku przesmaż na oliwie pokrojony boczek i pieczarki pokrojone w pół plastry. Przypraw pieprzem, solą i tymiankiem. Dodaj saszetkę Kaszotto Grzybowe i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut.

 Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - Krok 2

Krok 3

Na koniec dodaj śmietanę i wystudź. Do zimnego farszu dodaj tarty ser wędzony i posiekaną natkę.

 Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj i napełnij cebule. Zapiekaj 20 minut w temperaturze 160 stopni.

 Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl -  Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli

Ciepły posiłek w ciągu dnia odgrywa kluczową rolę i nie powinien być pomijany. W tym wypadku sięgnij po kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli i stwórz coś z niczego!

Dla kogo?

Dla wszystkich osób, które cenią sobie oszczędność czasu. Samo przygotowanie dania zajmie Ci mniej niż 30 minut, a reszta to kwestia włożenia do piekarnika.

Na jaką okazję?

Na co dzień! Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli przyda się zarówno w trakcie zabieganego tygodnia, jak i podczas weekendowego obiadu.

Czy wiesz, że?

Kaszotto to danie jednogarnkowe, polski odpowiednik risotto.

Dla urozmaicenia:

Do grzybowego farszu kaszotto możesz dodać także wędzony ser. Nada on całości wyjątkowego smaku.