Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

146 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

10 sztuk

40 mililitrów

100 gramów

200 gramów

18 mililitrów

2 szczypty

1 szczypta

0.5 łyżeczki

80 gramów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz. Zetnij lekko górę i gotuj w osolonej wodzie około 15 minut. Wystudź i wyjmij łyżeczką środkowe warstwy cebuli, tak aby powstały foremki.

 Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - Krok 1

Krok 2

W garnku przesmaż na oliwie pokrojony boczek i pieczarki pokrojone w pół plastry. Przypraw pieprzem, solą i tymiankiem. Dodaj saszetkę Kaszotto Grzybowe i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut.

 Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - Krok 2

Krok 3

Na koniec dodaj śmietanę i wystudź. Do zimnego farszu dodaj tarty ser wędzony i posiekaną natkę.

 Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj i napełnij cebule. Zapiekaj 20 minut w temperaturze 160 stopni.

 Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl -  Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli

Ciepły posiłek w ciągu dnia odgrywa kluczową rolę i nie powinien być pomijany. W tym wypadku sięgnij po kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli i stwórz coś z niczego!

Dla kogo?

Dla wszystkich osób, które cenią sobie oszczędność czasu. Samo przygotowanie dania zajmie Ci mniej niż 30 minut, a reszta to kwestia włożenia do piekarnika.

Na jaką okazję?

Na co dzień! Kaszotto grzybowe zapiekane w cebuli przyda się zarówno w trakcie zabieganego tygodnia, jak i podczas weekendowego obiadu.

Czy wiesz, że?

Kaszotto to danie jednogarnkowe, polski odpowiednik risotto.

Dla urozmaicenia:

Do grzybowego farszu kaszotto możesz dodać także wędzony ser. Nada on całości wyjątkowego smaku.