Kaszotto meksykańskie Knorr przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto meksykańskie Knorr

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

3

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż ją.

Krok 2

Gdy uzyska jasnobrązowy kolor dodaj kukurydzę i zawartość torebki.

Krok 3

Całość zalej pomidorami i 250 ml wrzącej wody, gotuj przez 15 min.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Możesz dodać świeżą kolendrę i awokado.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto meksykańskie Knorr - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto meksykańskie Knorr - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto meksykańskie Knorr - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto meksykańskie Knorr - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto meksykańskie Knorr - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto meksykańskie Knorr - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto meksykańskie Knorr - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszotto meksykańskie Knorr - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Męskie placki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kaszotto meksykańskie KnorrKaszotto meksykańskie Knorr

Kasza rządzi w kuchniach! Już dawno przestała być kojarzona wyłącznie ze składnikiem uwielbianego w polskich kulinariach krupniku. Tym razem na stole pojawią się kasza bulgur i quinoa w apetycznej kombinacji z meksykańską nutą. Pyszne i proste danie, które fantastycznie urozmaici codzienne posiłki. Czas na przepis na kaszotto meksykańskie, prosto od Knorr!

Dla kogo?

Dla miłośników kulinarnych ciekawostek. Kaszotto meksykańskie to znakomity sposób na poznawanie nowych gatunków kasz, które stanowią świetną alternatywę dla popularnych w polskiej kuchni kaszy jęczmiennej i gryczanej.

Na jaką okazję?

Proste w przygotowaniu kaszotto meksykańskie to strzał w dziesiątkę, gdy brakuje pomysłów na niebanalne danie obiadowe lub gorącą kolację.

Czy wiesz, że?

Kasza bulgur jest bardzo dobrze znana kucharzom na Bliskim Wschodzie. Z kolei quinoa, zwana także komosą ryżową, stanowi jeden z podstawowych artykułów żywnościowych w Ameryce Południowej.

Dla urozmaicenia:

Fani pikantnych smaków mogą dodać do kaszotta drobno pokrojoną paprykę chili.