
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż ją.
Krok 2
Gdy uzyska jasnobrązowy kolor dodaj kukurydzę i zawartość torebki.
Krok 3
Całość zalej pomidorami i 250 ml wrzącej wody, gotuj przez 15 min.

Dobra rada:
Możesz dodać świeżą kolendrę i awokado.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kaszotto meksykańskie Knorr
Kasza rządzi w kuchniach! Już dawno przestała być kojarzona wyłącznie ze składnikiem uwielbianego w polskich kulinariach krupniku. Tym razem na stole pojawią się kasza bulgur i quinoa w apetycznej kombinacji z meksykańską nutą. Pyszne i proste danie, które fantastycznie urozmaici codzienne posiłki. Czas na przepis na kaszotto meksykańskie, prosto od Knorr!
Dla kogo?
Dla miłośników kulinarnych ciekawostek. Kaszotto meksykańskie to znakomity sposób na poznawanie nowych gatunków kasz, które stanowią świetną alternatywę dla popularnych w polskiej kuchni kaszy jęczmiennej i gryczanej.
Na jaką okazję?
Proste w przygotowaniu kaszotto meksykańskie to strzał w dziesiątkę, gdy brakuje pomysłów na niebanalne danie obiadowe lub gorącą kolację.
Czy wiesz, że?
Kasza bulgur jest bardzo dobrze znana kucharzom na Bliskim Wschodzie. Z kolei quinoa, zwana także komosą ryżową, stanowi jeden z podstawowych artykułów żywnościowych w Ameryce Południowej.
Dla urozmaicenia:
Fani pikantnych smaków mogą dodać do kaszotta drobno pokrojoną paprykę chili.