Kaszotto orientalne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto orientalne

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż je w garnku, gdy się za brązowią, dodaj zawartość saszetki.

Krok 2

Dolej 300 ml wrzącej wody i gotuj przez 15 minut, co jakiś czas mieszają na koniec dodaj jogurt i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kaszotto orientalneKaszotto orientalne

Czas na kulinarne szaleństwo w stylu orientalnym! Bądźcie gotowi na to, że kuchnie i jadalnie wypełnią się niezrównanym aromatem. Wszystko za sprawą orientalnego kaszotto, w którym nie brakuje wyrazistych curry oraz kolendry. Pierwszorzędne doznania smakowe gwarantowane.

Dla kogo?

Kaszotto orientalne to idealny wstęp do odkrywania zagranicznych specjałów. W sam raz dla kucharzy, którzy do tej pory nie mieli odwagi sięgać po tego typu receptury. Szybko nabierzecie ochoty na więcej!

Na jaką okazję?

Przepis warto mieć pod ręką, kiedy czas goni. Smaczny, domowy obiad dla całej rodziny wcale nie wymaga spędzania w kuchni wielu długich godzin.

Czy wiesz, że?

Podstawą kaszotta orientalnego jest czerwona soczewica. Ten niezwykle uniwersalny strączek pochodzi z Północnej Afryki oraz Azji. Szacuje się, że soczewica była jedną z pierwszych roślin uprawianych przez człowieka.

Dla urozmaicenia:

Kaszotto będzie prezentować się jeszcze bardziej kusząco, jeśli dodacie do niego cukinię, fasolkę szparagową lub zielony groszek.