Kaszotto orientalne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto orientalne

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż je w garnku, gdy się za brązowią, dodaj zawartość saszetki.

Krok 2

Dolej 300 ml wrzącej wody i gotuj przez 15 minut, co jakiś czas mieszają na koniec dodaj jogurt i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kotlety pożarskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kaszotto orientalneKaszotto orientalne

Czas na kulinarne szaleństwo w stylu orientalnym! Bądźcie gotowi na to, że kuchnie i jadalnie wypełnią się niezrównanym aromatem. Wszystko za sprawą orientalnego kaszotto, w którym nie brakuje wyrazistych curry oraz kolendry. Pierwszorzędne doznania smakowe gwarantowane.

Dla kogo?

Kaszotto orientalne to idealny wstęp do odkrywania zagranicznych specjałów. W sam raz dla kucharzy, którzy do tej pory nie mieli odwagi sięgać po tego typu receptury. Szybko nabierzecie ochoty na więcej!

Na jaką okazję?

Przepis warto mieć pod ręką, kiedy czas goni. Smaczny, domowy obiad dla całej rodziny wcale nie wymaga spędzania w kuchni wielu długich godzin.

Czy wiesz, że?

Podstawą kaszotta orientalnego jest czerwona soczewica. Ten niezwykle uniwersalny strączek pochodzi z Północnej Afryki oraz Azji. Szacuje się, że soczewica była jedną z pierwszych roślin uprawianych przez człowieka.

Dla urozmaicenia:

Kaszotto będzie prezentować się jeszcze bardziej kusząco, jeśli dodacie do niego cukinię, fasolkę szparagową lub zielony groszek.