Kaszotto orientalne

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż je w garnku, gdy się za brązowią, dodaj zawartość saszetki.

Krok 2

Dolej 300 ml wrzącej wody i gotuj przez 15 minut, co jakiś czas mieszają na koniec dodaj jogurt i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto orientalne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kaszotto orientalneKaszotto orientalne

Czas na kulinarne szaleństwo w stylu orientalnym! Bądźcie gotowi na to, że kuchnie i jadalnie wypełnią się niezrównanym aromatem. Wszystko za sprawą orientalnego kaszotto, w którym nie brakuje wyrazistych curry oraz kolendry. Pierwszorzędne doznania smakowe gwarantowane.

Dla kogo?

Kaszotto orientalne to idealny wstęp do odkrywania zagranicznych specjałów. W sam raz dla kucharzy, którzy do tej pory nie mieli odwagi sięgać po tego typu receptury. Szybko nabierzecie ochoty na więcej!

Na jaką okazję?

Przepis warto mieć pod ręką, kiedy czas goni. Smaczny, domowy obiad dla całej rodziny wcale nie wymaga spędzania w kuchni wielu długich godzin.

Czy wiesz, że?

Podstawą kaszotta orientalnego jest czerwona soczewica. Ten niezwykle uniwersalny strączek pochodzi z Północnej Afryki oraz Azji. Szacuje się, że soczewica była jedną z pierwszych roślin uprawianych przez człowieka.

Dla urozmaicenia:

Kaszotto będzie prezentować się jeszcze bardziej kusząco, jeśli dodacie do niego cukinię, fasolkę szparagową lub zielony groszek.