
Składniki
150 gramów
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew i cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż je w garnku, gdy się za brązowią, dodaj zawartość saszetki.
Krok 2
Dolej 300 ml wrzącej wody i gotuj przez 15 minut, co jakiś czas mieszają na koniec dodaj jogurt i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kaszotto orientalne
Czas na kulinarne szaleństwo w stylu orientalnym! Bądźcie gotowi na to, że kuchnie i jadalnie wypełnią się niezrównanym aromatem. Wszystko za sprawą orientalnego kaszotto, w którym nie brakuje wyrazistych curry oraz kolendry. Pierwszorzędne doznania smakowe gwarantowane.
Dla kogo?
Kaszotto orientalne to idealny wstęp do odkrywania zagranicznych specjałów. W sam raz dla kucharzy, którzy do tej pory nie mieli odwagi sięgać po tego typu receptury. Szybko nabierzecie ochoty na więcej!
Na jaką okazję?
Przepis warto mieć pod ręką, kiedy czas goni. Smaczny, domowy obiad dla całej rodziny wcale nie wymaga spędzania w kuchni wielu długich godzin.
Czy wiesz, że?
Podstawą kaszotta orientalnego jest czerwona soczewica. Ten niezwykle uniwersalny strączek pochodzi z Północnej Afryki oraz Azji. Szacuje się, że soczewica była jedną z pierwszych roślin uprawianych przez człowieka.
Dla urozmaicenia:
Kaszotto będzie prezentować się jeszcze bardziej kusząco, jeśli dodacie do niego cukinię, fasolkę szparagową lub zielony groszek.