Kaszotto orientalne a’la curry z napojem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto orientalne a’la curry z napojem kokosowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
31 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

0.5 sztuki

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

80 gramów

5 sztuk

200 gramów

100 mililitrów

1 szczypta

0.25 sztuki

0.25 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku przesmaż na oliwie cebulę, czosnek, połowe chili, kurczaka (kostka), marchew (półplastry), grzyby shitake plastry,

Kaszotto orientalne a’la curry z napojem kokosowym - Krok 1

Krok 2

Następnie dodaj saszetkę Kaszotto Orientalne i zalej ok. 150 ml wody oraz 150 ml napój kokosowy i gotuj ok. 15 minut.

Kaszotto orientalne a’la curry z napojem kokosowym - Krok 2

Krok 3

Pod koniec gotowania dodaj fasolkę szparagową. Podawaj, posypane świeżą kolendrą i pozostałą chili.

Kaszotto orientalne a’la curry z napojem kokosowym - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto orientalne a’la curry z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto orientalne a’la curry z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto orientalne a’la curry z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto orientalne a’la curry z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto orientalne a’la curry z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto orientalne a’la curry z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto orientalne a’la curry z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszotto orientalne a’la curry z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kaszotto orientalne a’la curry z napojem kokosowymKaszotto orientalne a’la curry z napojem kokosowym

W czym tkwi sekret orientalnej kuchni? W tym, że nigdy się nie nudzi! Z pewnością jest to jedna z bardziej różnorodnych i oryginalnych kuchni na świecie. Co więcej, ze względu na wielość kombinacji pozwala na łączenie ze sobą wielu składników – zarówno tych łagodnych, jak i ostrych. Przykładem jest przepis na kaszotto orientalne à la curry z napojem kokosowym. Brzmi dobrze, tak też smakuje!

Dla kogo?

Dla wszystkich fanów kuchni orientalnej. Ta potrawa łączy w sobie wszystkie smaki Azji!

Na jaką okazję?

Na obiad! Jeśli jesteś cały dzień poza domem i jedyne, o czym marzysz po powrocie, to ciepły posiłek, a potem upragniona drzemka, sięgnij po szybki i prosty w przygotowaniu przepis na kaszotto orientalne à la curry z napojem kokosowym. Od skosztowania tego pysznego dania dzieli Cię mniej niż 30 minut!

Czy wiesz, że?

Napój kokosowy otrzymuje się z miąższu orzechowa kokosowego i wody. Ten przysmak to niezastąpiony element kuchni azjatyckiej. Przełamuje ostrość dań i dodaje nuty delikatności.

Dla urozmaicenia:

Do kaszotto à la curry możesz dodać także typowo azjatyckie grzyby shiitake.