Kaszotto orientalne a’la curry z mlekiem kokosowym

- Krok 1W garnku przesmaż na oliwie cebulę, czosnek, połowe chili, kurczaka (kostka), marchew (półplastry), grzyby shitake plastry,
- Krok 2Następnie dodaj saszetkę Kaszotto Orientalne i zalej ok. 150 ml wody oraz 150 ml mleka kokosowego i gotuj ok. 15 minut.
- Krok 3Pod koniec gotowania dodaj fasolkę szparagową. Podawaj, posypane świeżą kolendrą i pozostałą chili.

W czym tkwi sekret orientalnej kuchni? W tym, że nigdy się nie nudzi! Z pewnością jest to jedna z bardziej różnorodnych i oryginalnych kuchni na świecie. Co więcej, ze względu na wielość kombinacji pozwala na łączenie ze sobą wielu składników – zarówno tych łagodnych, jak i ostrych. Przykładem jest przepis na kaszotto orientalne à la curry z napojem kokosowym. Brzmi dobrze, tak też smakuje!
Dla kogo?
Dla wszystkich fanów kuchni orientalnej. Ta potrawa łączy w sobie wszystkie smaki Azji!
Na jaką okazję?
Na obiad! Jeśli jesteś cały dzień poza domem i jedyne, o czym marzysz po powrocie, to ciepły posiłek, a potem upragniona drzemka, sięgnij po szybki i prosty w przygotowaniu przepis na kaszotto orientalne à la curry z napojem kokosowym. Od skosztowania tego pysznego dania dzieli Cię mniej niż 30 minut!
Czy wiesz, że?
Napój kokosowy otrzymuje się z miąższu orzechowa kokosowego i wody. Ten przysmak to niezastąpiony element kuchni azjatyckiej. Przełamuje ostrość dań i dodaje nuty delikatności.
Dla urozmaicenia:
Do kaszotto à la curry możesz dodać także typowo azjatyckie grzyby shiitake.