Kaszotto orientalne a’la curry z napojem kokosowym
łatwe
82 osoby zapisały
Składniki
3 łyżki
0.5 sztuki
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
80 gramów
5 sztuk
1 opakowanie
100 mililitrów
1 szczypta
0.25 sztuki
0.25 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku przesmaż na oliwie cebulę, czosnek, połowe chili, kurczaka (kostka), marchew (półplastry), grzyby shitake plastry,
Krok 2
Następnie dodaj saszetkę Kaszotto Orientalne i zalej ok. 150 ml wody oraz 150 ml napój kokosowy i gotuj ok. 15 minut.
Krok 3
Pod koniec gotowania dodaj fasolkę szparagową. Podawaj, posypane świeżą kolendrą i pozostałą chili.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kaszotto orientalne a’la curry z napojem kokosowym
W czym tkwi sekret orientalnej kuchni? W tym, że nigdy się nie nudzi! Z pewnością jest to jedna z bardziej różnorodnych i oryginalnych kuchni na świecie. Co więcej, ze względu na wielość kombinacji pozwala na łączenie ze sobą wielu składników – zarówno tych łagodnych, jak i ostrych. Przykładem jest przepis na kaszotto orientalne à la curry z napojem kokosowym. Brzmi dobrze, tak też smakuje!
Dla kogo?
Dla wszystkich fanów kuchni orientalnej. Ta potrawa łączy w sobie wszystkie smaki Azji!
Na jaką okazję?
Na obiad! Jeśli jesteś cały dzień poza domem i jedyne, o czym marzysz po powrocie, to ciepły posiłek, a potem upragniona drzemka, sięgnij po szybki i prosty w przygotowaniu przepis na kaszotto orientalne à la curry z napojem kokosowym. Od skosztowania tego pysznego dania dzieli Cię mniej niż 30 minut!
Czy wiesz, że?
Napój kokosowy otrzymuje się z miąższu orzechowa kokosowego i wody. Ten przysmak to niezastąpiony element kuchni azjatyckiej. Przełamuje ostrość dań i dodaje nuty delikatności.
Dla urozmaicenia:
Do kaszotto à la curry możesz dodać także typowo azjatyckie grzyby shiitake.