
Składniki
3 sztuki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
1 łyżka
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki kroimy w plastry, a cebulę w kostkę.

Krok 2
Pieczarki i cebulę podsmażamy na maśle.

Krok 3
Paprykę kroimy w kostkę.

Krok 4
Paprykę dusimy na patelni podlewając wodą, aż zmięknie.

Krok 5
Do papryki dodajemy Kaszotto orientalne Knorr, podsmażone pieczarki, 250 ml ciepłej wody i dusimy ok. 15 min.

Krok 6
Następnie dodajemy jogurt i wszystko mieszamy.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej