Kaszotto orientalne z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto orientalne z papryką

Autor: Zdrowe Blendowanie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
66 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 łyżka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki kroimy w plastry, a cebulę w kostkę.

Kaszotto orientalne z papryką - Krok 1

Krok 2

Pieczarki i cebulę podsmażamy na maśle.

Kaszotto orientalne z papryką - Krok 2

Krok 3

Paprykę kroimy w kostkę.

Kaszotto orientalne z papryką - Krok 3

Krok 4

Paprykę dusimy na patelni podlewając wodą, aż zmięknie.

Kaszotto orientalne z papryką - Krok 4

Krok 5

Do papryki dodajemy Kaszotto orientalne Knorr, podsmażone pieczarki, 250 ml ciepłej wody i dusimy ok. 15 min.

Kaszotto orientalne z papryką - Krok 5

Krok 6

Następnie dodajemy jogurt i wszystko mieszamy.

Kaszotto orientalne z papryką - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wingsy z kalafiora
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej