Kaszotto orientalne z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto orientalne z papryką

Autor: Zdrowe Blendowanie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
66 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 łyżka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki kroimy w plastry, a cebulę w kostkę.

Kaszotto orientalne z papryką - Krok 1

Krok 2

Pieczarki i cebulę podsmażamy na maśle.

Kaszotto orientalne z papryką - Krok 2

Krok 3

Paprykę kroimy w kostkę.

Kaszotto orientalne z papryką - Krok 3

Krok 4

Paprykę dusimy na patelni podlewając wodą, aż zmięknie.

Kaszotto orientalne z papryką - Krok 4

Krok 5

Do papryki dodajemy Kaszotto orientalne Knorr, podsmażone pieczarki, 250 ml ciepłej wody i dusimy ok. 15 min.

Kaszotto orientalne z papryką - Krok 5

Krok 6

Następnie dodajemy jogurt i wszystko mieszamy.

Kaszotto orientalne z papryką - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej