Kaszotto orientalne z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto orientalne z papryką

Autor: Zdrowe Blendowanie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
66 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 łyżka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki kroimy w plastry, a cebulę w kostkę.

Kaszotto orientalne z papryką - Krok 1

Krok 2

Pieczarki i cebulę podsmażamy na maśle.

Kaszotto orientalne z papryką - Krok 2

Krok 3

Paprykę kroimy w kostkę.

Kaszotto orientalne z papryką - Krok 3

Krok 4

Paprykę dusimy na patelni podlewając wodą, aż zmięknie.

Kaszotto orientalne z papryką - Krok 4

Krok 5

Do papryki dodajemy Kaszotto orientalne Knorr, podsmażone pieczarki, 250 ml ciepłej wody i dusimy ok. 15 min.

Kaszotto orientalne z papryką - Krok 5

Krok 6

Następnie dodajemy jogurt i wszystko mieszamy.

Kaszotto orientalne z papryką - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej