Kaszotto orientalne z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto orientalne z papryką

Autor: Zdrowe Blendowanie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
66 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 łyżka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki kroimy w plastry, a cebulę w kostkę.

Kaszotto orientalne z papryką - Krok 1

Krok 2

Pieczarki i cebulę podsmażamy na maśle.

Kaszotto orientalne z papryką - Krok 2

Krok 3

Paprykę kroimy w kostkę.

Kaszotto orientalne z papryką - Krok 3

Krok 4

Paprykę dusimy na patelni podlewając wodą, aż zmięknie.

Kaszotto orientalne z papryką - Krok 4

Krok 5

Do papryki dodajemy Kaszotto orientalne Knorr, podsmażone pieczarki, 250 ml ciepłej wody i dusimy ok. 15 min.

Kaszotto orientalne z papryką - Krok 5

Krok 6

Następnie dodajemy jogurt i wszystko mieszamy.

Kaszotto orientalne z papryką - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszotto orientalne z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej