
Składniki
3 sztuki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
1 łyżka
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki kroimy w plastry, a cebulę w kostkę.

Krok 2
Pieczarki i cebulę podsmażamy na maśle.

Krok 3
Paprykę kroimy w kostkę.

Krok 4
Paprykę dusimy na patelni podlewając wodą, aż zmięknie.

Krok 5
Do papryki dodajemy Kaszotto orientalne Knorr, podsmażone pieczarki, 250 ml ciepłej wody i dusimy ok. 15 min.

Krok 6
Następnie dodajemy jogurt i wszystko mieszamy.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej