
Składniki
1 litr
4 łyżki
8 łyżeczek
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Wlej kefir do wyższej szklanki.

Krok 2
Dodaj do kefiru nasiona słonecznika i otręby pszenne i całość wymieszaj (można też wszystko zblendować).


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: wapnia, fosforu, magnezu, witaminy B12.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej