Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1500 kalorii

100 przepisów - 20 dni

Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
133 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

4 łyżki

8 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Wlej kefir do wyższej szklanki.

Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - Krok 1

Krok 2

Dodaj do kefiru nasiona słonecznika i otręby pszenne i całość wymieszaj (można też wszystko zblendować).

Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - Krok 2
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: wapnia, fosforu, magnezu, witaminy B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej