Kieszonki kurczaka z kolorową papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kieszonki kurczaka z kolorową papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

250 mililitrów

50 gramów

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W każdym filecie zrób głębokie nacięcie na boku z jednej strony, tworząc kieszonkę.

Krok 2

Papryki pokrój w paski, włóż do kieszonek i owiń boczkiem.

Krok 3

Fix Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr wymieszaj z zimną wodą i śmietaną i zagotuj.

Krok 4

Kieszonki umieść w żaroodpornym naczyniu i zalej przygotowanym Fixem Knorr.

Krok 5

Zapiekaj pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez około pół godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kieszonki kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej