Kieszonki kurczaka z kolorową papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kieszonki kurczaka z kolorową papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

250 mililitrów

50 gramów

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W każdym filecie zrób głębokie nacięcie na boku z jednej strony, tworząc kieszonkę.

Krok 2

Papryki pokrój w paski, włóż do kieszonek i owiń boczkiem.

Krok 3

Fix Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr wymieszaj z zimną wodą i śmietaną i zagotuj.

Krok 4

Kieszonki umieść w żaroodpornym naczyniu i zalej przygotowanym Fixem Knorr.

Krok 5

Zapiekaj pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez około pół godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kieszonki kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej