Kieszonki kurczaka z kolorową papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kieszonki kurczaka z kolorową papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

250 mililitrów

50 gramów

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W każdym filecie zrób głębokie nacięcie na boku z jednej strony, tworząc kieszonkę.

Krok 2

Papryki pokrój w paski, włóż do kieszonek i owiń boczkiem.

Krok 3

Fix Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr wymieszaj z zimną wodą i śmietaną i zagotuj.

Krok 4

Kieszonki umieść w żaroodpornym naczyniu i zalej przygotowanym Fixem Knorr.

Krok 5

Zapiekaj pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez około pół godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kieszonki kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kremowa zupa czosnkowa
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej