Kluski śląskie białe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

32 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

300 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ziemniaki, a następnie zmiel i ubij w płaskim naczyniu.

Krok 2

Wybierz 0.25 ziemniaków, a puste miejsca wypełnij mąką.

Krok 3

Wbij jajka, dodaj pozostałą mąkę ziemniaczaną, po czym wyrób ciasto.

Krok 4

Formuj okrągłe kluski z dziurką w środku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski śląskie białe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski śląskie białe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski śląskie białe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski śląskie białe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski śląskie białe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski śląskie białe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski śląskie białe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej