
Składniki
1 kilogram
300 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ziemniaki, a następnie zmiel i ubij w płaskim naczyniu.
Krok 2
Wybierz 0.25 ziemniaków, a puste miejsca wypełnij mąką.
Krok 3
Wbij jajka, dodaj pozostałą mąkę ziemniaczaną, po czym wyrób ciasto.
Krok 4
Formuj okrągłe kluski z dziurką w środku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej