Kluski śląskie białe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski śląskie białe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

32 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

300 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ziemniaki, a następnie zmiel i ubij w płaskim naczyniu.

Krok 2

Wybierz 0.25 ziemniaków, a puste miejsca wypełnij mąką.

Krok 3

Wbij jajka, dodaj pozostałą mąkę ziemniaczaną, po czym wyrób ciasto.

Krok 4

Formuj okrągłe kluski z dziurką w środku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski śląskie białe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski śląskie białe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski śląskie białe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski śląskie białe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski śląskie białe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski śląskie białe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski śląskie białe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski śląskie białe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej