kokosanki w kostce

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

27 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

100 gramów

300 gramów

3 sztuki

3 łyżeczki

25 dekagramów

4 łyżki

polewa:

0.75 opakowania

1 szklanka

3 łyżki

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka utrzeć z cukrem. Dodawać powoli roztopioną i wystudzoną Kasię. Ucierać.

Krok 2

Dodać miód i dalej ucierać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać.

Krok 3

Ciasto wylać na kwadratową blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni 25-30 min.

Krok 4

Polewa: Kasię rozpuścić, dodać cukier i kakao. Dokładnie wymieszać. Gotować na małym ogniu, aż zacznie gęstnieć.

Krok 5

Ciasto po upieczeniu i ostudzeniu kroimy na kwadraciki i obtaczamy w ostudzonej polewie i wiórkach kokosowych.

Krok 6

Wstawić do lodówki do zastygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • kokosanki w kostce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • kokosanki w kostce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • kokosanki w kostce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • kokosanki w kostce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • kokosanki w kostce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • kokosanki w kostce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • kokosanki w kostce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej