Kokosowy raj!

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

123 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

15 dekagramów

2 opakowania

1 opakowanie

8 sztuk

45 dekagramów

20 dekagramów

20 dekagramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczemy biszkopt: Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy i pieczemy.

Krok 2

Krem: Gotujemy budynie (2 budynie w pół litra mleka). Gdy ostygną dodajemy Kasię i mieszamy.

Krok 3

Masa kokosowa: Białka ubijamy z cukrem, później dodajemy kokos, wylewamy na formę i pieczemy.

Krok 4

Płatki migdałowe z Kasią i cukrem prażymy na patelni.

Krok 5

Biszkopt kroimy na połowę i smarujemy częścią masy, kładziemy kokos i następną porcję masy.

Krok 6

Na górę kładziemy drugi biszkopt i warstwę prażonych płatków migdałowych. Pyszne ciasto gotowe.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej