Kokosowy raj!

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

123 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

20 dekagramów

45 dekagramów

20 dekagramów

2 opakowania

15 dekagramów

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczemy biszkopt: Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy i pieczemy.

Krok 2

Krem: Gotujemy budynie (2 budynie w pół litra mleka). Gdy ostygną dodajemy Kasię i mieszamy.

Krok 3

Masa kokosowa: Białka ubijamy z cukrem, później dodajemy kokos, wylewamy na formę i pieczemy.

Krok 4

Płatki migdałowe z Kasią i cukrem prażymy na patelni.

Krok 5

Biszkopt kroimy na połowę i smarujemy częścią masy, kładziemy kokos i następną porcję masy.

Krok 6

Na górę kładziemy drugi biszkopt i warstwę prażonych płatków migdałowych. Pyszne ciasto gotowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokosowy raj! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokosowy raj! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokosowy raj! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokosowy raj! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokosowy raj! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokosowy raj! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokosowy raj! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto biszkoptowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej