Kołacz z jagodami i posypką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

7

160 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

400 gramów

30 gramów

70 gramów

0.25 litra

1 szczypta

70 gramów

1 sztuka

nadzienie:

1 litr

wierzch:

100 gramów

100 gramów

175 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiać do miski.

Krok 2

Drożdże rozpuścić w letnim mleku, dodać 1 łyżeczkę cukru i 2 łyżki mąki.

Krok 3

Odstawić do ciepłego miejsca na 15 minut.

Krok 4

W mące zrobić dołek do którego wlewamy roztwór.

Krok 5

Dodajemy resztę składników, następnie całość dokładnie zagnieść na stolnicy.

Krok 6

Ciasto należy przykryć i odstawić w ciepłe miejsce i czekać, aż zwiększy swą objętość.

Krok 7

Następnie ciasto jeszcze raz wygniatamy i rozwałkujemy na blasze posmarowanej Kasią.

Krok 8

Jagody należy ułożyć na cieście.

Krok 9

Zmieszać wszystkie składniki na posypkę i nałożyć na ciasto.

Krok 10

Piekarnik rozgrzać do temperatury 225 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kołacz z jagodami i posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kołacz z jagodami i posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kołacz z jagodami i posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kołacz z jagodami i posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kołacz z jagodami i posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kołacz z jagodami i posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kołacz z jagodami i posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej