Kolorowy gulasz z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowy gulasz z indyka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

35 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.6 kilograma

2 łyżki

10 gramów

10 gramów

10 gramów

10 gramów

10 gramów

10 gramów

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z indyka pokrój na małe kawałki. Oprósz je Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Na rozgrzaną patelnię wyłóz zamarynowane mięso, oprósz przyprawą curry i smaż na małym ogniu.

Krok 3

Pora, marchew i fasolkę pokrój w wąskie paski o zbliżonej długości.Brokuły pokrój na małe kawałki i zblanszuj w osolonej wodzie.

Krok 4

Wszystkie warzywa wrzuć na patelnię z indykiem i zalej 1 szklnką wody. Dodaj Zasmażkę błyskawiczna jasną, dokładnie wymieszaj i duś z indykiem przez około 10 minut. Gotowy gulasz podawaj z ziemniakami, ryżem lub kaszą gryczaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowy gulasz z indyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowy gulasz z indyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowy gulasz z indyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowy gulasz z indyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowy gulasz z indyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowy gulasz z indyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowy gulasz z indyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowy gulasz z indyka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej