
Składniki
0.6 kilograma
2 łyżki
10 gramów
10 gramów
10 gramów
10 gramów
10 gramów
10 gramów
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z indyka pokrój na małe kawałki. Oprósz je Przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 2
Na rozgrzaną patelnię wyłóz zamarynowane mięso, oprósz przyprawą curry i smaż na małym ogniu.
Krok 3
Pora, marchew i fasolkę pokrój w wąskie paski o zbliżonej długości.Brokuły pokrój na małe kawałki i zblanszuj w osolonej wodzie.
Krok 4
Wszystkie warzywa wrzuć na patelnię z indykiem i zalej 1 szklnką wody. Dodaj Zasmażkę błyskawiczna jasną, dokładnie wymieszaj i duś z indykiem przez około 10 minut. Gotowy gulasz podawaj z ziemniakami, ryżem lub kaszą gryczaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































