Kolorowy gulasz z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowy gulasz z indyka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
35 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.6 kilograma

2 łyżki

10 gramów

10 gramów

10 gramów

10 gramów

10 gramów

10 gramów

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z indyka pokrój na małe kawałki. Oprósz je Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Na rozgrzaną patelnię wyłóz zamarynowane mięso, oprósz przyprawą curry i smaż na małym ogniu.

Krok 3

Pora, marchew i fasolkę pokrój w wąskie paski o zbliżonej długości.Brokuły pokrój na małe kawałki i zblanszuj w osolonej wodzie.

Krok 4

Wszystkie warzywa wrzuć na patelnię z indykiem i zalej 1 szklnką wody. Dodaj Zasmażkę błyskawiczna jasną, dokładnie wymieszaj i duś z indykiem przez około 10 minut. Gotowy gulasz podawaj z ziemniakami, ryżem lub kaszą gryczaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowy gulasz z indyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowy gulasz z indyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowy gulasz z indyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowy gulasz z indyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowy gulasz z indyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowy gulasz z indyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowy gulasz z indyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowy gulasz z indyka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej