Koszyczki z kaszy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koszyczki z kaszy

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

100 gramów

4 łyżki

1 łyżka

5 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do zrobienia babeczek z carpaccio potrzebujemy foremek do mufinek lub babeczek .Takie foremki smarujemy oliwą .Wykładamy dno i boki szynką carpaccio .

Krok 2

Kaszę gotujemy . Do ugotowanej kaszy dodajemy do smaku Przyprawę Delikat knorr ,łyżkę masła mieszamy . Ścieramy kawałek żółtego sera i mieszamy z kaszą . Pieczarki blanszujemy ok 4 min i siekamy dodajemy do kaszy . Wszystko razem mieszamy .

Krok 3

Farsz nakładamy do foremek wyścielonych carpaccio .Ubijamy lekko i wbijamy na wierzch jajko przepiórcze . zapiekamy w piekarniku ok 10 min . Doprawiamy pieprzem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koszyczki z kaszy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koszyczki z kaszy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koszyczki z kaszy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koszyczki z kaszy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koszyczki z kaszy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koszyczki z kaszy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koszyczki z kaszy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koszyczki z kaszy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Frittata z szynką
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej