Krem z białych warzyw podawany z kaszottem po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z białych warzyw podawany z kaszottem po meksykańsku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

heart
172 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
70 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

86 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

50 mililitrów

60 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

0.5 łyżeczki

0.5 sztuki

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

250 mililitrów

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jedna cebule pokrój w kosteczkę, posiekaj natkę kolendry, limonkę pokrój w cząstki.

Krem z białych warzyw podawany z kaszottem po meksykańsku - Krok 1

Krok 2

Warzywa: drugą cebulę, czosnek, pora, selera, korzeń pietruszki, ziemniaka i kalafiora rozdrobnij, podsmaż w garnku na maśle, a następnie zalej 600ml wody. Dodaj kostkę rosołową Knorr i gotuj pod przykryciem około 20 minut, po tym czasie dodaj mleko.

Krem z białych warzyw podawany z kaszottem po meksykańsku - Krok 2

Krok 3

Zupę gotuj kolejne 20 minut po czym przełóż do kielicha miksera, dodaj do środka łyżkę kminu rzymskiego, ostrą paprykę i dokładnie rozdrobnij, przetrzyj przez drobne sito. Jeśli uznasz to za konieczne dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krem z białych warzyw podawany z kaszottem po meksykańsku - Krok 3

Krok 4

W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę, dodaj opakowanie kaszy pełnej smaku Knorr kaszotto meksykańskie, całość zalej 250ml wody, dodaj puszkę pomidorów - gotuj powoli pod przykryciem około 15 minut, aż kasza zrobi się miękka i wchłonie większość płynu, dodaj wtedy posiekaną natkę kolendry.

Krem z białych warzyw podawany z kaszottem po meksykańsku - Krok 4

Krok 5

Gotową zupę podawaj w talerzu, na środek wyłóż słuszną łyżkę kaszotta meksykańskiego.

Krem z białych warzyw podawany z kaszottem po meksykańsku - Krok 5
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Zupę podawaj z chipsami kukurydzianymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z białych warzyw podawany z kaszottem po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z białych warzyw podawany z kaszottem po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z białych warzyw podawany z kaszottem po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z białych warzyw podawany z kaszottem po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z białych warzyw podawany z kaszottem po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z białych warzyw podawany z kaszottem po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z białych warzyw podawany z kaszottem po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z białych warzyw podawany z kaszottem po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krem z białych warzyw podawany z kaszottem po meksykańskuKrem z białych warzyw podawany z kaszottem po meksykańsku

Pora na danie, które nie tylko wpisuje się w ówczesne trendy, ale także pięknie prezentuje się na talerzu. Inspirowany smakiem lata krem z białych warzyw podawany z kaszottem po meksykańsku to coś, czego nie możesz sobie odmówić. Z dodatkiem wyrazistego kaszotta nabierze charakteru i wyrazistości.

Dla kogo?

Dla wszystkich miłośników gęstych zup, zwłaszcza tych typu krem. Aksamitna struktura potrawy to uczta dla podniebienia!

Na jaką okazję?

Na co dzień! Krem z białych warzyw podawany z kaszottem po meksykańsku to alternatywa dla znanych zup. Koniec z monotonią w kuchni!

Czy wiesz, że?

Krem z białych warzyw, jak sama nazwa wskazuje, łączy w sobie: kalafiora, korzeń pietruszki, czosnek oraz inne składniki o kremowym zabarwieniu.

Dla urozmaicenia:

Zupę krem z kaszottem podawaj też z chipsami kukurydzianymi.