Krem z białych warzyw podawany z kaszottem po meksykańsku
łatwe
86 osób zapisało

Składniki
400 gramów
50 mililitrów
60 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
0.5 łyżeczki
0.5 sztuki
1 sztuka
300 gramów
1 sztuka
250 mililitrów
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jedna cebule pokrój w kosteczkę, posiekaj natkę kolendry, limonkę pokrój w cząstki.

Krok 2
Warzywa: drugą cebulę, czosnek, pora, selera, korzeń pietruszki, ziemniaka i kalafiora rozdrobnij, podsmaż w garnku na maśle, a następnie zalej 600ml wody. Dodaj kostkę rosołową Knorr i gotuj pod przykryciem około 20 minut, po tym czasie dodaj mleko.

Krok 3
Zupę gotuj kolejne 20 minut po czym przełóż do kielicha miksera, dodaj do środka łyżkę kminu rzymskiego, ostrą paprykę i dokładnie rozdrobnij, przetrzyj przez drobne sito. Jeśli uznasz to za konieczne dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 4
W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę, dodaj opakowanie kaszy pełnej smaku Knorr kaszotto meksykańskie, całość zalej 250ml wody, dodaj puszkę pomidorów - gotuj powoli pod przykryciem około 15 minut, aż kasza zrobi się miękka i wchłonie większość płynu, dodaj wtedy posiekaną natkę kolendry.

Krok 5
Gotową zupę podawaj w talerzu, na środek wyłóż słuszną łyżkę kaszotta meksykańskiego.


Dobra rada:
Zupę podawaj z chipsami kukurydzianymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Krem z białych warzyw podawany z kaszottem po meksykańsku
Pora na danie, które nie tylko wpisuje się w ówczesne trendy, ale także pięknie prezentuje się na talerzu. Inspirowany smakiem lata krem z białych warzyw podawany z kaszottem po meksykańsku to coś, czego nie możesz sobie odmówić. Z dodatkiem wyrazistego kaszotta nabierze charakteru i wyrazistości.
Dla kogo?
Dla wszystkich miłośników gęstych zup, zwłaszcza tych typu krem. Aksamitna struktura potrawy to uczta dla podniebienia!
Na jaką okazję?
Na co dzień! Krem z białych warzyw podawany z kaszottem po meksykańsku to alternatywa dla znanych zup. Koniec z monotonią w kuchni!
Czy wiesz, że?
Krem z białych warzyw, jak sama nazwa wskazuje, łączy w sobie: kalafiora, korzeń pietruszki, czosnek oraz inne składniki o kremowym zabarwieniu.
Dla urozmaicenia:
Zupę krem z kaszottem podawaj też z chipsami kukurydzianymi.