Krewetki zapiekane w cukinii z kaszotto orientalnym - VIDEO
łatwe
9 osób zapisało
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
15 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
50 gramów
1 pęczek
200 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kosteczkę , marchew zetrzyj na tarce, cukinie przetnij na pół i wydrąż z nich miąższ. Wydrążony środek pokrój drobno w kosteczkę. Posiekaj natkę kolendry, ser zetrzyj na tarce, krewetki pokrój w kostkę.
Krok 2
W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż krewetki, gdy się zarumienią przełóż je na bok. W tym samym garnku podsmaż cebulę, marchew i środek cukinii, dodaj opakowanie kaszy pełnej smaku Knorr Orientalne, całość zalej 300ml wody i gotuj powoli pod przykryciem około 10-15 minut, aż kasza zrobi się miękka i wchłonie cały płyn.
Krok 3
Dodaj wtedy krewetki, jogurt i natkę kolendry, całość dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Farsz nałóż do wydrążonych cukinii, posyp z wierzchu serem. Piecz w piekarniku w temperaturze 200*C przez co najmniej 15 minut.

Dobra rada:
Krewetki może zastąpić mięsem kurczaka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Krewetki zapiekane w cukinii z kaszotto orientalnym - VIDEO
Owoce morza to produkt, o którym mówi się w samych superlatywach. W Polsce największą popularnością cieszą się krewetki. Jeśli szukasz przepisu z ich wykorzystaniem, sięgnij po naszą recepturę. Powiedz „tak” krewetkom zapiekanym w cukinii z kaszottem orientalnym i pokochaj ten smak!
Dla kogo?
Dla wszystkich miłośników owoców morza. A może dopiero zagłębiasz się w tematykę frutti di mare? W obu przypadkach ten przepis sprawdzi się idealnie!
Na jaką okazję?
Szukasz przepisu na efektowny posiłek? Krewetki zapiekane w cukinii z kaszottem orientalnym będzie strzałem w dziesiątkę! Powitaj swoich gości tym, co najlepsze.
Czy wiesz, że?
Na rynku dostępne są krewetki w wielu odmianach. Krewetki białe, tygrysie, a może królewskie? Wybierz te, na które masz akurat ochotę.






























