Krewetki zapiekane w cukinii z kaszotto orientalnym - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

57

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

15 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

50 gramów

1 pęczek

200 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kosteczkę , marchew zetrzyj na tarce, cukinie przetnij na pół i wydrąż z nich miąższ. Wydrążony środek pokrój drobno w kosteczkę. Posiekaj natkę kolendry, ser zetrzyj na tarce, krewetki pokrój w kostkę.

Krok 2

W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż krewetki, gdy się zarumienią przełóż je na bok. W tym samym garnku podsmaż cebulę, marchew i środek cukinii, dodaj opakowanie kaszy pełnej smaku Knorr Orientalne, całość zalej 300ml wody i gotuj powoli pod przykryciem około 10-15 minut, aż kasza zrobi się miękka i wchłonie cały płyn.

Krok 3

Dodaj wtedy krewetki, jogurt i natkę kolendry, całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Farsz nałóż do wydrążonych cukinii, posyp z wierzchu serem. Piecz w piekarniku w temperaturze 200*C przez co najmniej 15 minut.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Krewetki może zastąpić mięsem kurczaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki zapiekane w cukinii z kaszotto orientalnym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki zapiekane w cukinii z kaszotto orientalnym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki zapiekane w cukinii z kaszotto orientalnym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki zapiekane w cukinii z kaszotto orientalnym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki zapiekane w cukinii z kaszotto orientalnym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki zapiekane w cukinii z kaszotto orientalnym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki zapiekane w cukinii z kaszotto orientalnym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krewetki zapiekane w cukinii z kaszotto orientalnym - VIDEOKrewetki zapiekane w cukinii z kaszotto orientalnym - VIDEO

Owoce morza to produkt, o którym mówi się w samych superlatywach. W Polsce największą popularnością cieszą się krewetki. Jeśli szukasz przepisu z ich wykorzystaniem, sięgnij po naszą recepturę. Powiedz „tak” krewetkom zapiekanym w cukinii z kaszottem orientalnym i pokochaj ten smak!

Dla kogo?

Dla wszystkich miłośników owoców morza. A może dopiero zagłębiasz się w tematykę frutti di mare? W obu przypadkach ten przepis sprawdzi się idealnie!

Na jaką okazję?

Szukasz przepisu na efektowny posiłek? Krewetki zapiekane w cukinii z kaszottem orientalnym będzie strzałem w dziesiątkę! Powitaj swoich gości tym, co najlepsze.

Czy wiesz, że?

Na rynku dostępne są krewetki w wielu odmianach. Krewetki białe, tygrysie, a może królewskie? Wybierz te, na które masz akurat ochotę.